Lyon deklasoval Monako v súboji o druhé miesto

TA3 ČTK
8.5.2016 11:17

Nečakane jednoznačný bol priamy súboj o druhé miesto vo francúzskej futbalovej lige. Lyon porazil Monako 6:1 a odskočil mu na rozdiel troch bodov.

Lyon do zápasu vstúpil aktívne a už po ôsmich minútach viedol o dva góly. Skóre otvoril Ghezzal a krátko potom na neho nadviazal Lacazette. V rozmedzí 21. a 23. minúty dostal dve žlté karty monacký útočník Traoré a presilovku domáci využili k ďalším dvom trefám ešte v prvom polčase. Za Monako, ktoré dostalo štyri góly počas prvého polčasu po prvý raz od augusta 2000, skóroval pred prestávkou Carvalho.

Na body ale jeho tím mohol už len ťažko pomýšľať, po zmene strán navyše druhú trefu v zápase zaznamenal Yanga-Mbiwa a hetrik dokonal Lacazette, ktorý sa v 18 ligových zápasoch v tomto roku priamo podieľal na rovnakom počte gólov - 15 ich strelil a na tri prihral.

Pozíciu vicemajstra a s ňou aj účasť v základnej skupine Ligy majstrov má Lyon v podstate istú. Monako sa môže po poslednom zápase iba bodovo dotiahnuť, v takom prípade by o umiestnení rozhodoval gólový rozdiel. Ten pri Lyone činí 27 gólov, u kniežacieho celku iba päť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok