V Mníchove oslavujú, Bayern spečatil zisk rekordného ligového titulu

TASR
7.5.2016 18:26

Bavori si vybudovali nedostihnuteľný osembodový náskok pred prenasledovateľmi z Borussie Dortmund. Získali štvrtý primát v rade.

V Mníchove oslavujú, Bayern spečatil zisk rekordného ligového titulu
SITA/AP

Nemeckí rekordéri

Futbalisti Bayernu Mníchov si zabezpečili rekordný 25. titul v bundeslige a celkovo 26. majstrovský v Nemecku. Spečatili ho v sobotňajšom zápase 33. kola najvyššej súťaže, v ktorom zvíťazili na pôde Ingolstadtu 2:1. Jedno kolo pred koncom sezóny tak majú na konte 85 bodov a nedostihnuteľný osembodový náskok pred Borussiou Dortmund.

Mníchovčania si proti Ingolstadtu vytvorili dvojgólový náskok v prvom dejstve zásluhou najlepšieho kanoniera sezóny Roberta Lewandowského, krátko pred polčasom skorigoval stav z penalty Moritz Hartmann. Bayern ako jediný tím v histórii bundesligy vyhral štyrtikrát po sebe. Tri triumfy v rade má okrem neho na konte už len Mönchengladbach.

V budúcej sezóne Ligy majstrov sa s určitosťou predstaví okrem Bayernu a Dortmundu aj tretí Bayer Leverkusen, veľmi blízko k miestenke je Mönchengladbach. Istotu automatického zostupu má zatiaľ len posledný Hannover.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok