Majáles v hlavnom meste vyvrcholí ohňostrojom v rytme valčíka

TA3 TASR
5.5.2016 10:26

V Bratislave sa na Tyršovom námestí začína Bratislavský majáles. Do soboty večera ponúkne jeho návštevníkom niekoľko hodín živých koncertov, diskusie, kreatívny trh i ohňostroj.

Majáles v hlavnom meste vyvrcholí ohňostrojom v rytme valčíka
SITA

Záver so Saténovými rukami

Na pódiu sa predstaví Para, Hex, Polemic, Billy Barman, Peter Lipa, český pesničkár Xindl X či Swingless Jazz Ensembl.     

Koncertný program vo štvrtok o 16.30 h otvorí rocková formácia The Paranoid a moravskí Bazztaarklan. Po nich bude nasledovať Talkshow, Longital a záver prvého večera bude patriť laureátom tohtoročných Radio Head Awards v kategórii Debut roka - skupine Saténové ruky.

program_0a000002-0352-ff8e.jpg

V piatok si môžu ľudia vychutnať napríklad raperskú dvojicu Tóno S. & Beyuz, Swingless Jazz Ensembl, skupiny Billy Barman a Para. V sobotu hlavný koncertný program odštartuje krátko po 15.00 h šestica muzikantov z Poľska Paprika Korps. Výborný zážitok sľubuje aj koncert Petra Lipu, na ktorého nadviaže Xindl X. Koncertné finále festivalu zverili organizátori skupinám Hex a Polemic.

Kreatívny trh aj diskusie

Súčasťou Bratislavského majálesu budú opäť viaceré sprievodné akcie. Konať sa bude napríklad kreatívny trh Májový džem Vol. 4, na ktorom sa bude prezentovať slovenské handmade umenie a dobré jedlo. Svoj stan bude mať na majálese aj Café Európa, ktorý ponúkne priestor na diskusiu o európskych témach. Hovoriť sa bude o slovenskom predsedníctve v Rade EÚ, rozpade Schengenu a diskutovať sa bude aj na tému Bratislava nie je Viedeň.     

Na tohtoročnom majálese nebude chýbať priateľská cyklojazda určená všetkým cyklistom, detská zóna s programom pre deti i dospelých. Taktiež výstava historických fotografií o 130 rokoch zásobovania Bratislavy pitnou vodou a prítomné budú stánky viacerých občianskych aktivít, ako aj korunovačný stánok s degustáciou vín.     

Program vyvrcholí v sobotu okolo 21.45 h takmer desaťminútovým ohňostrojom s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka od Johanna Straussa Na krásnom modrom Dunaji. Ohňostroj bude odpaľovaný priamo z lode uprostred rieky Dunaj. Bratislavský majáles pripravili v spolupráci s viacerými partnermi z verejného, komerčného i neziskového sektora hlavné mesto, Bratislavský samosprávny kraj, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Bratislava Tourist Board.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok