Sulík: Fico nemá riešenia, preto hľadá partnera z pravice

TASR
20.2.2012 11:17

Strana Smer-SD neponúka ľuďom žiadne konkrétne riešenia na zastavenie zadlžovania, len prázdne frázy a cestu späť do socializmu. Tvrdí to strana Sloboda a Solidarita (SaS), podľa ktorej má byť najvyššou prioritou znižovanie deficitu.

Sulík: Fico nemá riešenia, preto hľadá partnera z pravice
SITA

Predseda SaS Richard Sulík upozorňuje, že pre program bez riešení hľadá šéf sociálnych demokratov Robert Fico spojenca v pravici. "Smer sľubuje istoty, ale nie riešenia," povedal na dnešnej tlačovej konferencii Sulík. Pripomenul citát Benjamina Franklina - Na svete sú iba dve istoty: Dane a smrť.

"Ficovi to zrejme dochádza, inak sa nedá vysvetliť až panický strach z toho, že by Smer mal vládnuť sám. Smer nemá riešenia, preto hľadá partnera z pravicového spektra," uviedol Sulík.

Poukázal na to, že ekonomické riešenia Smeru nie sú skutočnými riešeniami. "Akurát nás privedú späť na cestu k socializmu," podotkol Sulík.

Minister práce Jozef Mihál doplnil, že Smer-SD ponúka istotu, že ľudia nenájdu prácu, istotu živorenia na sociálnych dávkach a istotu nízkych dôchodkov. SaS podľa jeho slov ponúka ľuďom riešenia, ktoré prispejú k znižovaniu nezamestnanosti aj k efektívnejšiemu nakladaniu s finančnými prostriedkami. "Chceme dokončiť daňovo-odvodovú reformu, chceme zmenu zákona o službách zamestnanosti," vymenoval niektoré z opatrení Mihál.

Pripomenul aj zmenu v oblasti sociálnych dávok, ktorá má priniesť niekoľko tisíc pracovných miest.      Liberáli upozorňujú aj na sľuby Smeru-SD, ktoré by viedli k rušeniu rovnej dane. "Zbaviť sa tejto komparatívnej výhody by mohlo byť pre Slovensko zlé, možno až fatálne," uviedol predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár.

Zdôraznil potrebu znižovať deficit verejných financií. K tomu môže podľa neho prispieť okrem iného okresanie sociálnych dávok, zmeny v oblasti výsluhových dôchodkov, zrušenie regionálnej štátnej správy či nižšie daňové úniky. Zároveň uviedol, že SaS odmieta zavádzanie nových európskych daní a tiež nie je za harmonizáciu daní a daňových základov.

Smer-SD neponúka podľa SaS ani riešenia v hospodárskej oblasti. Liberáli na rozdiel od sociálnych demokratov riešenia podľa ministra hospodárstva Juraja Miškova má. "Máme napríklad zásobník opatrení pre zlepšenie podnikateľského prostredia. Obsahuje takmer 200 konkrétnych opatrení na zlepšenie," priblížil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok