Poľská ponorka sa nezrazila s ruskou, uviedli Poliaci

TA3 TASR
28.4.2016 16:08

Poľské ministerstvo obrany dementovalo správy, že sa v Baltskom mori zrazili ruská a poľská ponorka. Správu dementoval aj nemenovaný vysokopostavený predstaviteľ ruského námorníctva. Ruské ministerstvo obrany sa k prípadu zatiaľ nevyjadrilo.

Ruská propaganda?

"Nedošlo k žiadnej zrážke plavidiel Poľska a Ruska. Je to ruská propaganda, ktorá hľadá problémy tam, kde nie sú," uviedol hovorca poľského ministerstva obrany Bartlomiej Misiewicz, ktorého citoval internetový server wiadomosci.wp.

"K žiadnej zrážke nedošlo," povedal pre agentúru RIA Novosti nemenovaný predstaviteľ ruského námorníctva. K tomu ale dodal, že 20. apríla došlo k navigačnej nehode, po ktorej sa ponorka bezpečne vrátila do Baltijska v Kaliningradskej oblasti - ruskej exklávy.

O zrážke informovala ruská televízia

Agentúra Interfax s odvolaním sa na oznámenie ruskej televízie REN-TV predtým informovala, že v Baltskom sa pred niekoľkými dňami zrazili ruská a poľská ponorka.

Podľa zdrojov televízie ruská dieselelektrická ponorka Krasnodar pri zrážke v Gdanskej zátoke neutrpela veľké škody a po vynorení sa vrátila na základňu. Poľskú dieselovú ponorku Orzel museli odtiahnuť.

Podľa agentúry Interfax, ktorá sa odvolala na poľské médiá, bola ponorka Krasnodar poslaná na opravu do lodeníc v Petrohrade.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok