Slovenskí hokejisti s prvým víťazstvom, vo Francúzsku triumfovali

TASR
22.4.2016 22:15

Slovenskí hokejisti zaznamenali v príprave na májové MS prvé víťazstvo. Dosiahli ho v piatom stretnutí Euro Hockey Challenge, v ktorom prevýšili domácich Francúzov herne aj fyzicky a po výbornom výkone triumfovali 4:1.

Slovenskí hokejisti s prvým víťazstvom, vo Francúzsku triumfovali
TASR/Martin Baumann

Euro Hockey Challenge - 3. kolo

Zverencov trénera Zdena Cígera čakajú pred štartom MS v Rusku ešte tri duely. Už v nedeľu o 15.00 h nastúpia opäť proti Francúzom v Grenoble a budúci týždeň vo štvrtok a v sobotu privítajú Dánsko. Piatkový duel si nenechala ujsť ani elitná slalomárka Veronika Velez-Zuzulová, ktorá v závere ocenila najlepších hráčov z oboch táborov.

Francúzsko - Slovensko 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Góly: 39. Da Costa (Fleury, Dieude-Fauvel) - 25. Hrnka (L. Hudáček), 32. Dravecký (L. Hudáček), 44. Lušňák (Daňo, Dravecký), 57. Daňo (Meszároš). Rozhodovali: Barcelo, Rauline - Barbez, Goncalves, vylúčení: 4:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1550 divákov

zostavy:

Francúzsko: Quemener - Moisand, Hecquefeuille, Manavian, Dieude- Fauvel, Janil, Beron - Meunier, Y. Treille, Perret - Fleury, T. Da Costa, S. Treille - Desrosiers, Bozon, Bertrand - Claireaux, Lamperier, Ritz

Slovensko: J. Hudáček - Sekera, Jaroš, Meszároš, Sersen, Graňák, Švarný, Jánošík, Kotvan - Dravecký, Réway, L. Hudáček - Daňo, Viedenský, Cehlárik - Hrnka, Marcinko, Bartánus - Lušňák, Šťastný, Skalický

Gradujúca aktivita vyústila ku gólom

Slovenských reprezentantov zdobil v bezgólovej prvej tretine aktívny forčeking a svižný pohyb, vďaka čomu získali kontrolu nad súperom. V útočnom pásme viackrát úspešne zakombinovali, no v predbránkovom priestore narazili na pevnú francúzsku defenzívu, ktorá ich často vytlačila z palebných pozícií. Do dvoch dobrých príležitostí sa dostal Lušňák, ale v prvom prípade nedočiahol na prihrávku Šťastného a v druhom minul odkrytú bránku. V 13. minúte prišiel slovenský výber o Réwaya, ktorého na zadnom mantineli "zostrelil" Hecquefeuille. Otrasený center odišiel s krvavou tvárou za pomoci spoluhráčov rovno do šatne.

V druhej tretine už Slováci pretavili gradujúcu aktivitu na góly, pričom v oboch mal prsty Libor Hudáček. V 25. minúte vysunul na pravom krídle Hrnku, ktorý zamieril k bránke a krátkou kľučkou do forhendu prekonal Quemenera. Potom zatlačili aj Francúzi, ale minútový nápor Slováci ustáli a opäť prevzali kontrolu nad zápasom. Po jeho polovici Hudáček naservíroval puk Draveckému, ktorý z priestoru medzi kruhmi strelou nad lapačku zvýšil na 2:0. V závere nechali hostia veľa priestoru Fleurymu a ten na tretí raz napokon doviedol "Les Bleus" k zníženiu. V 39. minúte napriahol v presilovke od ľavého mantinelu a jeho strelu tečoval do siete Da Costa.

V tretej časti hry upokojil slovenskú striedačku Lušňák, keď v 45. minúte trafil presne pod hornú žŕdku - 1:3. Francúzi sa síce dostali k dlhším pobytom v útočnom pásme, Hudáčka však z hry za bránkou či v rohoch klziska neohrozili. Slováci im umnou hrou neumožnili kontaktný gól, naopak v 58. minúte ešte Meszároš vysunul do nájazdu Daňa, ktorý zavŕšil bekhendom konečný rezultát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok