Kapitálny úlovok, v Mexiku objavili najdlhší tunel na pašovanie drog

ČTK
21.4.2016 10:56

Mexická polícia odhalila na hraniciach so Spojenými štátmi zatiaľ najdlhší tunel na pašovanie drog. V tuneli dlhom 800 metrov zadržala šesť ľudí, 1,5 tony kokaínu a šesť ton marihuany. Cena zabavených drog sa podľa agentúry EFE odhaduje na 22 miliónov dolárov.

Kapitálny úlovok, v Mexiku objavili najdlhší tunel na pašovanie drog
SITA/AP

Tunel viedol z obytného domu v mexickej Tijuane k priemyselnému objektu na južnom predmestí amerického San Diega. Polícia začala vyšetrovanie pred siedmimi mesiacmi, teda potom, čo zistila v hospodárskom objekte častú aktivitu v nočných hodinách. V tuneli bola ventilácia, svetlá aj koľajnice s vozíkmi, v ktorých sa transportovali drogy.

tunel_0a000002-76b6-315e.jpg

Kriminálne gangy na hraniciach USA a Mexika postavili v posledných rokoch mnoho tunelov na pašovanie drog. Len v posledných nedávnych týždňoch polícia objavila tri, za päť rokov našla 75 tunelov. Tunel, ktorý objavili v stredu 20. apríla, je zatiaľ najdlhší.

Budovanie tunelov majú mexickí kriminálnici v obľube. Rovnakým spôsobom ušiel z najprísnejšie stráženého väzenia v Mexiku drogový boss Joaquín Guzmán, ktorý teraz čaká vo väzení na vydanie do USA. Minulý rok v júli ušiel 1,5 kilometra dlhým tunelom, ktorý viedol zo sprchy v jeho cele do rozostavaného domu v poli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok