Fico zostane hospitalizovaný u srdciarov do konca týždňa

TA3 TASR
18.4.2016 09:39

Robert Fico sa do víru politických udalostí nevráti ani v pondelok a úlohu predstaviť programové vyhlásenie vlády v parlamente zaňho prebral Peter Pellegrini. Premiéra hospitalizovali vo štvrtok po údajnej srdcovej slabosti, ktorú mal počas ranného džogingu.

Zástupcom Pellegrini

Premiér Robert Fico bude v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb hospitalizovaný do konca tohto týždňa. Lekári ho chcú ešte pozorovať. Potvrdila to hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

Fico mal podľa medializovaných informácií akútnu koronárnu nevoľnosť pre upchatú cievu. Ošetrujúci lekári nechceli premiérovu diagnózu konkretizovať. Zdravotný stav sa mu ale nezhoršuje, povedal generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly pre web Aktuality.sk.

Denník N informoval, že Fico ráno poveril vicepremiéra pre investície Petra Pellegriniho, aby namiesto neho v parlamente predstavil programové vyhlásenie novej vlády.

Hospitalizovaný od štvrtka

Premiéra hospitalizovali vo štvrtok 14. apríla. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky. Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam a zostal na pozorovaní v NÚSCH.

Premiér musel pre zdravotné problémy zrušiť štvrtkovú oficiálnu návštevu Českej republiky. Tento týždeň mal cestovať aj do Varšavy a Budapešti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok