Slováci prehrali s Rusmi aj druhý zápas, podľahli až na nájazdy

TASR
16.4.2016 18:55

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo štvrtom vystúpení v rámci tohtoročnej Euro Hockey Challenge s Ruskom 1:2 po samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil Nikita Gusev.

Slováci prehrali s Rusmi aj druhý zápas, podľahli až na nájazdy
SITA/Radoslav Maťaš

Euro Hockey Challenge - 2. kolo:

Slovensko - Rusko 1:2 po sam. náj. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Góly: 41. Sersen (Réway) - 9. Galuzin (Jakovlev), roz. sam. náj Gusev. Rozhodovali: Kubuš, D. Konc - Gajan, Korba, vylúčení: 4:7 na 2 min., navyše Dravecký (SR), Ljubuškin (Rus.) obaja 5 min. + DKZ za údery, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4640 divákov.

zostavy:

Slovensko: Konrád - Meszároš, Sersen, Graňák, Švarný, Čerešňák, Jánošík, Rosandič, Kozák - Dravecký, Réway, Bartánus - Lušňák, Viedenský, L. Hudáček - Hrnka, Marcinko, Šťastný - Handlovský, Hlinka, Skalický

Rusko: Šesťorkin - Ljubuškin, Jakovlev, Vojnov, Belov, Pajgin, Jarullin, Dyblenko - Averin, Galuzin, Apaľkov - Dadonov, Šipačov, Gusev - Sannikov, Šalunov, Šumakov - Karpov, Loktionov, Kartajev

Slovenskí reprezentanti nastúpili do zápasu s cieľom odčiniť prehru 0:6, ktorú utrpeli pred dvomi dňami v Košiciach. Na úzkom popradskom klzisku sa hral od úvodných minút rýchly hokej s množstvom fyzických kontaktov. Ten Viedenského s ruským hráčom rozhodcovia posúdili ako nedovolený a hostia mali prvú presilovku. V nej si vymenili puk Jakovlev a Galuzin a druhý menovaný tvrdou strelou bez prípravy prestrelil Konráda - 0:1. Už z následného protiútoku mohol vyrovnať Réway, ale jeho pokus spomedzi kruhov Rusi zblokovali. V 17. minúte sa po chybnej rozohrávke súpera dostal k puku Libor Hudáček, ale ani on nenamieril presne.

Krátko po zmene strán mohli hostia pridať druhý gól. Gusev v úniku dvoch proti jednému posunul puk Šipačovovi, ale ten tvrdú strelu bez prípravy namieril len do hornej žŕdky. Rovnaké miesto na ruskej bránke trafil o pár sekúnd nato obranca Čerešňák. V 24. minúte mal prvýkrát v zápase presilovku slovenský tím, ale bližšie ku gólu boli Rusi, no Šalunov ho v úniku nepridal. V ďalšej početnej výhode domácich vystrelil z ľavej strany Réway, ale Šesťorkina neprekvapil. Zahanbiť sa nedal ani Konrád, ktorý v 32. minúte zmaril príležitosť osamoteného Dadonova. V 39. minúte Réway efektnou prihrávkou našiel obrancu Jánošíka, ktorý len tesne minul bránku. Už po druhej siréne zaujala pästná výmena medzi Draveckým a Ljubuškinom, po ktorej sa zápas pre oboch skončil.

Slováci začali tretiu tretinu pokračujúcou presilovkou. V nej Réway posunul puk kapitánovi Sersenovi a ten po 101-minútových suchotách odklial Šesťorkinovu bránku - 1:1. V 45. minúte dostal pred slovenskú bránku výbornú prihrávku Karpov, ale jeho úmysel Konrád zmaril. Veľký potlesk si slovenský brankár vyslúžil už o pár sekúnd, keď úspešne čelil dvojici osamotených ruských hráčov so zakončujúcim Gusevom. Neúnavne povzbudzujúci diváci na popradskom štadióne hnali vpred domáci tím, ale skóre sa už do konca tretej tretiny nezmenilo.

V predĺžení boli aktívnejší Rusi, no víťazný gól nedosiahli. O víťazovi napokon rozhodli až samostatné nájazdy. Jediným úspešným strelcom bol Rus Nikita Gusev.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok