Slováci dostali v Košiciach od Rusov šesťgólovú lekciu

SITA
14.4.2016 22:17

Štvrtkový prípravný hokejový súboj v košickej Steel aréne sa skončil vysokým víťazstvom Rusov nad Slovákmi 6:0. Ruské góly v Steel aréne strelili Maxim Šalunov, Viačeslav Vojnov, Sergej Šumakov, Maxim Karpov a dvakrát sa presadil Jegor Averin.

Slováci dostali v Košiciach od Rusov šesťgólovú lekciu
TASR/Milan Kapusta

Rusi ovládli hru

Výber trénera Olega Znaroksa zložený výlučne z hráčov Kontinentálnej hokejovej ligy sa pomalšie rozbiehal, ale po prvom góle v 28. min Rusi ovládli hru a Slovákom dali lekciu z rýchlosti a efektivity. V tretej tretine za rozhodnutého stavu sa už hokejom vyložene bavili.

Stretnutie sa hralo v rámci seriálu Euro Hockey Challenge a pre oba tímy bolo prípravou pre nadchádzajúce majstrovstvá sveta v ruských mestách Petrohrade a Moskve (6 - 22. 5.). Odveta sa bude hrať v sobotu 16. apríla od 15.30 h v Poprade.

Euro Hockey Challenge - štvrtok - výsledok

Slovensko - Rusko 0:6 (0:0, 0:3, 0:3)

Góly: 28. Šalunov (Averin, Vojnov), 30. Vojnov (Šipačov, Gusev), 37. Averin (Apalkov), 46. Averin (Jakovlev), 53. Šumakov (Jakovlev, Ľubuškin), 59. Karpov (Dyblenko, Vojnov)
Vylúčení: 6:5 na 2 min. Presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Jonák, Kubuš - M. Korba, Šefčík, 7620 divákov

Zostavy:
Slovensko: J. Hudáček - Meszároš, Sersen, Graňák, Švarný, Rosandič, Kozák, Čerešňák, Jánošík - Dravecký, Réway, A. Šťastný - Lušňák, Viedenský, Skalický - Hrnka, T. Marcinko, Bartánus - Michal Hlinka, L. Hudáček, Handlovský

Rusko: Šesťorkin - Pajgin, Jarulin, Ľubuškin, Jakovlev, Vojnov, Belov, Dyblenko - Karpov, Loktionov, Kartajev - Averin, Galuzin, Apalkov - Dadonov, Šipačov, Gusev - Sannikov, Šalunov, Šumakov

rusko_0a000002-152d-93e2.jpg

Meszároš na trestnej lavici

Rusi nastúpili so štyrmi vicemajstrami sveta z vlaňajšej Prahy (Jakovlev, Belov, Dadonov, Šipačov) aj s dvojnásobným víťazom Stanleyho pohára Vojnovom. Vo vyrovnanej prvej tretine mali favorizovaní hostia častejšie puk na hokejkách, ale najväčšiu šancu spálil v 20. min domáci útočník Marcinko. V prečíslení dvoch na jedného zvolil strelu pred prihrávkou a puk skončil vo výstroji Šesťorkina. Ešte predtým odohrali Slováci solídnu presilovku pri vylúčení Ľubuškina, ale Bartánusovu strelu Šesťorkin kryl.

Na začiatku druhej tretiny sa v dobrej pozícii ocitol Bartánus a neskôr aj Dravecký, ale ruský brankár bol pozorný. Potom šiel na trestnú lavicu Meszároš a Rusi pokračovali v tlaku ešte dlhé sekundy po jeho príchode na ľad. Ruská snaha vyvrcholila v 28. min úvodným gólom, keď rýchlu kombináciu zakončil Šalunov presnou strelou bez prípravy - 0:1. Prešla iba minúta a osem sekúnd a bolo už 2:0.

granak_0a000002-152e-1aa9.jpg

Nahnevaný piskot z hľadiska

Druhý ruský úder zasadil Slovákom obranca Vojnov, ktorému ukážkovo nabil Šipačov. Rusi sa neuspokojili a v 37. min zvýšil Averin už na rozdiel triedy - 0:3. V závere druhej tretiny sa Cígerovým zverencom naskytla presilová hra o dvoch mužov, ale bez gólového efektu. V 46. min viedli hostia už 4:0, keď opäť Averin z pomerne veľkého uhla prestrelil Hudáčka. Po tomto góle sa už z hľadiska Steel arény s vyše 7600 divákmi ozýval piskot.

Po presnom zásahu Šumakova v 53. min už rezignovali aj diváci a potleskom odmenili piaty gól súpera. Slovenským hráčom sa nepodarilo ani kozmeticky upraviť výsledok, zatiaľ čo Rusi pridali v závere aj šiesty gól. Zblízka sa presadil Karpov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok