Fico zostal cez noc u srdciarov, jeho stav má byť dobrý

TA3 TASR
14.4.2016 09:53

Premiéra Roberta Fica včera hospitalizovali pre údajné podozrenie na infarkt v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Pre zdravotné komplikácie musel zrušiť plánovanú cestu do Českej republiky.

Podozrenie na infarkt

Premiér Fico mal ráno počas behu na bratislavskej hrádzi zdravotné problémy. S podozrením na infarkt musel ísť do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb. Lekári rozhodli, že v nemocnici cez noc zostane. Podľa Denníka N mal "akútnu koronárnu nevolnosť", ktorá vznikla po upchatí cievy.

Fico mal absolvovať koronárografické vyšetrenie, počas ktorého sa zistil problém s upchatou cievou. Správna liečba by mala dosiahnuť, že premiérov stav bude opäť dobrý.

Predseda vlády mal v utorok svedčiť na súde, ospravedlnil sa však pre chorobu. Na verejnosti sa v posledných týždňoch ukazoval menej, ako obvykle. "Premiér R. Fico je dnes prijatý v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb za účelom absolvovania kardiologických vyšetrení," potvrdil predpoludním hovorkyňa zariadenia Dobroslava Krajačičová.

13000624-10208056218936900-1942639979-o_0a000002-14be-7515.jpg

Zdravotné problémy šéfa kabinetu potvrdila aj jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová. Návšteva Česka sa vraj uskutoční v náhradnom termíne. Malo ísť o prvú Ficovu oficiálnu návštevu po tom, čo sa tretíkrát postavil na čelo vládneho kabinetu. V Prahe mal rokovať so svojím českým partnerom Bohuslavom Sobotkom a absolvovať zdvorilostné prijatie u prezidenta Miloša Zemana.

So Žitňanskou a Lajčákom

Na ceste ho mali sprevádzať aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a minister hospodárstva Peter Žiga. Hovoriť sa malo o rozvoji hospodárskej spolupráce, infraštruktúrnych projektoch, spolupráci v oblasti bezpečnosti, cestovného ruchu, ale aj o aktuálnych otázkach európskych a medzinárodných vzťahov.

Slovenská vláda deklarovala, že má záujem o ďalšie posilňovanie nadštandardných vzťahov medzi oboma krajinami vo všetkých oblastiach spoločného záujmu. Mala by tak pokračovať aj tradícia spoločných rokovaní vlád a zorganizovaní v poradí 4. zasadnutia na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok