Vymenovali splonomocnenca pre menšiny, jeho prioritou je kultúra

TASR
13.4.2016 13:34

Vláda vymenovala nového splnomocnenca pre národnostné menšiny. Od 14. apríla bude túto funkciu vykonávať László Bukovszky. Jedným z jeho hlavných cieľov je schválenie nového zákona o fonde na podporu kultúry národnostných menšín.

Vymenovali splonomocnenca pre menšiny, jeho prioritou je kultúra
FB/László Bukovszky

Splnomocnenec si od tohto zákona sľubuje stabilizáciu a odpolitizovanie podpory národnostnej kultúry na Slovensku. "Za rovnako dôležité považujem aj reštartovanie všetkých aktivít úradu, ktoré vyplývajú z jeho štatútu a za posledné roky chýbali," uviedol Bukovszky.

Podľa nového splnomocnenca by mal úrad fungovať aj ako koordinačný orgán medzi ministerstvami, ktoré sa zaoberajú jednotlivými aspektami života menšín žijúcich na Slovensku.

László Bukovszky bol v štruktúrach úradu splnomocnenca vlády pre národnostné menšiny za čias splnomocnenca Lászlóa Nagya. Na starosti mal odbor národnostnej politiky. V minulosti pracoval ako riaditeľ sekcie v ÚPN, vybudoval a riadil Archiv bezpečnostních složek v Českej republike. Je členom dozornej rady Ústavu pamäti národa a v predchádzajúcom období pôsobil ako ombudsman strany Most-Híd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok