Extraliga - Košice - Slovan 3:1

SITA, TA3
17.2.2012 20:48

Po oťukávacej úvodnej 5-minútovke mal prvú príležitosť v zápase Pašek, ale Konrád vyrazil jeho pokus. V 7. min vypálil bombu Jerofejevs, veľkú príležitosť mal aj Preisinger, ale Hylák si udržal čisté konto rovnako ako aj Konrád po nepríjemnej strele Jenčíka.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 48. kolo:

HC Košice - HC Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Gól: 11. Pašek (Michel Miklík, S. Gron), 55. Dravecký (Pašek, Marcel Haščák), 58. Michel Miklík (S. Gron, Jenčík) - 53. Ďatelinka (P. Bakoš, Bulík) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Michal Novák 5+10+DKZ za zhodenie rukavíc - Harvey 5+10+DKZ za zhodenie rukavíc, Štajnoch na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Jonák - Gajan, P. Korba, 8347 divákov 

Zostavy
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Michal Novák, Martin Chovan, Mlynarovič - P. Bartoš, Kristek, Zálešák - Jenčík, S. Gron, Michel Miklík - Pašek, Marcel Haščák, Dravecký - Spilár, Hvila, E. Piatak 
Slovan: Konrád - Dobroň, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, Štajnoch, L. Kozák, Trška, Jerofejevs - Šatan, Preisinger, L. Hudáček - Kukumberg, M. Hudec, M. Bartánus - D. Skokan, Bulík, M. Bakoš - Buc, A. Kudrna, Harvey 

Po oťukávacej úvodnej 5-minútovke mal prvú príležitosť v zápase Pašek, ale Konrád vyrazil jeho pokus. V 7. min vypálil bombu Jerofejevs, veľkú príležitosť mal aj Preisinger, ale Hylák si udržal čisté konto rovnako ako aj Konrád po nepríjemnej strele Jenčíka. Oceliari otvorili skóre v 11. min, keď Pašek šikovne spravil sťahovačku a bez problémov prekonal brankára Slovana. V 13. min postavili tribúny na nohy Novák s Harveym. Rozdali si to v pästnom súboji, pri ktorom legionár pretiahol Novákovi dres cez hlavu. V 16. min mieril osamotený Haščák vedľa bránky.

V druhej tretine Slovan zlepšil napádanie, ale mohol inkasovať, keď Pašek zblízka tesne minul bránku hostí. V 31. min mal gól na hokejke najskôr Frühauf, ktorý mieril nepresne a po ňom Ďatelinka, toho vychytal Hylák. Neujalo sa ani bekhendové zakončenie Zálešáka počas presilovky, keď zblízka netrafil bránku.

V 46. min strieľal po ľade Frühauf, Hylák zasiahol betónom, potom mal dve ideálne príležitosti Spilar, ale ani jednu nevyužil. V polovici tretej tretiny sa Švárny ocitol medzi kruhmi osamotený, ale jeho presilovková strela skončila v Hylákovej lapačke. V 53. min po presilovkovom obliehaní dostal puk do bránky Ďatelinka. Domáci dlho protestovali, keďže Ďatelinka bol v bránkovisku. Košičania však aj na túto situáciu našli odpoveď, v 55. min už po ôsmich sekundách zásluhou Draveckého využili presilovku. A potrestali aj ďalšie vylúčenie Bartánusa, keď v 58. min pridal tretí gól Miklík. Na víťazstve Košíc už nič nezmenila ani záverečná power-play hostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok