Hrojsman odmietol funkciu premiéra, riešenie ukrajinskej krízy sa skomplikuje

TA3 TASR
11.4.2016 22:07

Predseda ukrajinského parlamentu Volodymyr Hrojsman odmietol funkciu premiéra. Oznámil to Mustafa Najem, podpredseda parlamentnej frakcie Bloku Petra Porošenka. Hrojsman mal pritom podporu ukrajinského prezidenta, ktorý sa vyjadril, že by ho rád vymenoval za premiéra.

"Volodymyr Hrojsman odmietol pozíciu premiéra po rokovaniach s prezidentom Petrom Porošenkom a úradujúcim premiérom Arsenijom Jaceňukom. Nepodarilo sa im dospieť k dohode o kandidátoch na ministerské posty," napísal Mustafa Najem na svojom účte na Facebooku, informovala agentúra TASS.

V snahe zabrániť prehlbovaniu krízy premiér Jaceňuk uplynulú nedeľu oznámil, že podáva demisiu, ktorú tento utorok dostane na prerokovanie a schválenie plénum parlamentu. Očakáva sa, že už v utorok by mala vzniknúť aj nová parlamentná koalícia.

Mal by ju tvoriť Jaceňukov Ľudový front a Blok Petra Porošenka spolu s nezaradenými poslancami, bez ktorých by tieto dve strany nemali minimálne požadovaných 226 poslancov. Hlavným nominantom na post premiéra bol Volodymyr Hrojsman.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok