Hlina požiadal o vstup do KDH, chce byť predsedom

TA3 SITA TASR
11.4.2016 12:11

Aktivista a exposlanec Alojz Hlina by sa rád stal predsedom KDH, ktoré sa po posledných voľbách nedostalo do parlamentu. Z bratislavského pamätníka Antona Bernoláka elektronicky podal prihlášku do hnutia.

"Bernolák bol tak ako ja z Oravy. Bol to pracant. Urobil obrovský kus práce aj s jeho Slovenským učeným tovarišstvom a aj ním sa chcem inšpirovať," vysvetlil exposlanec.

"Mám jednoduchú víziu a som ju schopný povedať za pár minút a tak, aby sa tomu dalo rozumieť. Ak sa KDH transformuje na modernú konzervatívnu stranu ľudového typu, má nielen šancu vrátiť sa na politickú scénu, ale aj potenciál byť výraznou súčasťou slovenskej politickej scény," dodal Hlina s tým, že moderná konzervatívna strana ľudového typu, ktorú budú voliť nielen kresťania, ale aj racionálni ľudia bez daru viery, má na Slovensku svoje miesto. Hlina bol doteraz predsedom strany Občania, funkcie sa však vzdáva.

KDH v parlamentných voľbách dosiahlo volebný zisk 4,94 percenta a prvýkrát v histórii sa nedostalo do parlamentu. Doterajší predseda Ján Figeľ odstúpil z predsedníckej funkcie a vyzval členov vedenia hnutia na zotrvanie vo funkciách až do pripravovaného snemu. Má to umožniť jeho funkčnosť a prijímanie potrebných rozhodnutí. Alojz Hlina mal na kandidátke KDH miesto číslo 70.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok