Dostihová sezóna odštartuje Jarnou cenou Petržalky

TASR
8.4.2016 09:57

Dvadsaťdielny seriál dostihových dní na Slovensku odštartujú v nedeľu 10. apríla na hipodróme v petržalskom Starom Háji 42. ročníkom Jarnej ceny Petržalky, steeplechase na 3800 metrov o 2800 eur.

Dostihová sezóna odštartuje Jarnou cenou Petržalky
TASR

Chuť víťazstva

Najšancovejšími aktérmi v 10-člennom štartovom poli sú strieborní z uplynulých dvoch ročníkov vstupného prekážkového testu: domáci Chestion (džokej J. Brečka) a český hosť Manifestation (dž. D. Andrés). Najdôležitejšími rovinovými zápoleniami sú prvá „dvojková“ predskúška klasických testov pre trojročné kone na míliarskej vzdialenosti a dva kilometre pre staršie ročníky. Z trinástky účastníkov Memoriálu Josefa Břečku (II. kat., 3r, 1600 m, 3600 eur) zo Slovenska, Česka a Maďarska až desať okúsilo vlani chuť víťazstva.

To najvýznamnejšie z Ceny zimnej kráľovnej má na svojom konte Ascalona (dž. Z. Šmida). V Memoriáli Harryho Petrlíka st. (II. kat., 2000 m, 3600 eur) sa so štartovými číslami 1, 2 a 4 stretnú traja synovia niekdajšieho dvojnásobného nemeckého „Koňa roka“ Tiger Hilla zo slovenských stajní: Lambertus (dž. J. Palík), Templer (dž. Š. Budovič) a Tiziano Vecellio (dž. M. Abík).

Prihlásených je 186 koní

Spolu je na programe osem zápolení so začiatkom o 14.00 h plus televízny prenos z Gr. 3 Frühjahrs-Meile v nemeckom Düsseldorfe aj so všetkými druhmi stávok, či retrospektívny video-návrat k Dubai World Cupu či Grand National v Liverpoole. O príjemnú atmosféru sa postará skupina Akustix.

V nadchádzajúcej sezóne sa uskutoční 15 mítingov v Bratislave, dva dostihové dni sú na programe v Topoľčiankach, po jednom v Šuranoch, Šamoríne a Senici. "Je zaujímavé, že na klasické dostihy, rovnako ako vlani, máme prihlásených 186 koní, z toho 26 do Jarnej ceny kobýl, 22 do Veľkej jarnej ceny, 48 na Slovenské derby a Oaks a 42 na St. Leger. Teší ma záujem realizačných tímov. Okrem domácich koní máme prihlásené aj kone majiteľov z ďalších ôsmich krajín: Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Poľska, Nemecka, Francúzska, Anglicka a Švajčiarska, čo je dosť veľký rozptyl a najviac v histórii," povedal riaditeľ Závodiska, š. p. Bratislava Marián Šurda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok