Paneurópska vysoká škola po vlaňajších problémoch obhájila akreditácie

TASR
8.4.2016 09:39

Akreditačná komisia na svojom zasadnutí rozhodla o komplexnej akreditácii Paneurópskej vysokej školy. Tá mala s akreditáciou problém vlani. Fakulta práva preto dokonca nesmela prijímať nových študentov.

Paneurópska vysoká škola po vlaňajších problémoch obhájila akreditácie
TASR

Škola potvrdila svoje postavenie

Podľa návrhu Akreditačnej komisie škola obhájila všetky existujúce akreditácie na všetkých svojich fakultách v príslušných bakalárskych, magisterských, inžinierskych, doktorandských študijných programoch, vrátane bakalárskeho a magisterského štúdia na fakulte práva, a potvrdila postavenie vysokej školy. Informovala o tom PEVŠ.

"Akreditačná komisia svojím rozhodnutím navrhne ministrovi školstva priznať PEVŠ právo poskytovať vysokoškolské vzdelanie na všetkých piatich fakultách v súlade s doteraz platnou akreditáciou," uvádza vysoká škola. V zmysle tohto návrhu fakulta práva, fakulta masmédií, fakulta ekonómie a podnikania a fakulta psychológie budú oprávnené poskytovať vysokoškolské vzdelanie na 1., 2. a 3. stupni štúdia, fakulta informatiky na 1. a 2. stupni štúdia. Habilitačné a inauguračné konanie bude prebiehať aj naďalej na fakulte práva a na fakulte masmédií.

 

Odstránili nedostatky

Škola mala s akreditáciou problém vlani. Vtedajší minister školstva Juraj Draxler začiatkom mája škole pozastavil akreditáciu v odbore právo v dennej aj v externej forme štúdia, a to v prípade bakalárskych, ako aj magisterských študijných programov. Fakulta preto nesmela prijímať nových študentov.

Minister vychádzal zo zistení AK, ktorá na základe opakovaných podnetov iniciovala akreditáciu a zistila, že fakulta uskutočňuje študijný program za iných podmienok, za akých jej bol študijný program akreditovaný. Konkrétne išlo o to, že študijný program poskytovali na miestach, ktoré neboli predmetom akreditácie. Obsah študijného programu bol tiež pozmenený a uskutočňoval sa inak, ako bol akreditovaný. Dekan fakulty práva Jaroslav Ivor vtedy uviedol, že nedostatky už vysoká škola odstránila. PEVŠ napadla rozhodnutie ministra na súde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok