Slováci napriek nádejnému finišu podľahli Fínom

SITA
7.4.2016 20:10

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v prípravnom súboji vo fínskom Pori s domácim výberom 2:3. Slováci prehrávali už 0:3, no päť minút pred treťou sirénou skorigoval obranca Dominik Graňák a v samotnom závere ešte upravil výsledok Patrik Lušňák.

Slováci napriek nádejnému finišu podľahli Fínom
TASR

Najlepším hráčom Réway

Pre skúseného beka Graňáka to bol deviaty reprezentačný gól v 151. zápase v národnom tíme. Lušňák si pripísal 7 presný zásah v 45 súboji v najcennejšom drese. V 31. vzájomnom zápase si Fíni pripísali 22. triumf, tri stretnutia sa skončili nerozhodne a šesťkrát zvíťazili Slováci. Odveta ja na program v piatok o 17.30 h SELČ v Turku.

V úvodnej dvadsaťminútovke mali v Pori prevahu domáci hokejisti, slovenský gólman Branislav Konrád si pripísal dvojciferný počet zákrokov a v 13. min ho prekonal fínsky kapitán Tomi Sallinen.

V druhej časti sa hra vyrovnala, no skóre sa nezmenilo. Na začiatku tretej časti pridali Fíni dva presilovkové góly, v závere skorigovali Dominik Graňák s Patrikom Lušňákom. Za najlepšieho hráča tímu SR vyhlásili mladého útočníka Martina Réwaya.

Hokej - Euro Hockey Challenge 2016 - 1. kolo:

Fínsko - Slovensko 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)
Góly: 13. T. Sallinen (Koivisto), 43. Elo (Erkinjuntti, Salmela), 43. Virtanen (Erkinjuntti, Asplund) - 55. Graňák (Réway), 59. Lušňák
Vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše: L. Kozák (SR) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Pajula, Kaukokari - Saha, Nieminen (všetci Fín.), 3828 divákov

Zostavy:
Fínsko: Metsola - Ohtamaa, Salmela, M. Lehtonen, Kivistö, Virtanen, Ahonen, Lyytinen, Jalvanti - J. Sallinen, T. Sallinen, Koivisto - Tyrväinen, Malinen, Erkinjuntti - Elo, Asplund, Ojamäki - Wärn, Mustonen, Paajanen
Slovensko: Konrád - Graňák, Sersen, Čerešňák, Švarný, O. Kotvan, L. Kozák, Luža, Jánošík - Dravecký, Réway, A. Šťastný - Lušňák, Viedenský, Skalický - Vandas, Marcinko, Špirko - Michal Hlinka, L. Hudáček, Dej

Cíger odvolal brankára

V celej prvej tretine boli aktívnejší domáci Fíni, ktorí sa od začiatku snažili o zmenu skóre. Slovenský brankár Konrád čelil pokusom súpera bez zaváhania až do 13. min, v ktorej sa strelecky presadil kapitán fínskeho mužstva T. Sallinen - 1:0. Na opačnej strane zaujala iba individuálna akcia Lušňáka bez zakončenia.

V druhej tretine sa hra vyrovnala a Slováci si v nej vypracovali viac šancí. V presilovke nepochodili Sersen ani Švarný, neskôr opäť Lušňák a Michal Hlinka. V 29. min preveril gólmana Metsolu od modrej čiary kapitán Sersen, vzápätí aj T. Marcinko či Michal Hlinka. V celej druhej časti nepadol ani jeden gól.

V úvode tretej časti hrali Slováci dvojminútové oslabenie o dvoch korčuliarov a domáce mužstvo pridalo v rozpätí 18 sekúnd dva góly, keď Konráda prekonali Elo a Virtanen. Skorigovať sa v 55. min podarilo obrancovi Graňákovi, duel zdramatizoval gólom 63 sekúnd pred treťou sirénou Lušňák. Tréner Cíger po oddychovom čase pristúpil k hre bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok