Učiteľské platy sa majú prvýkrát zvyšovať počas celého volebného obdobia

TA3 TASR
5.4.2016 12:58

Nový šéf rezortu školstva sa stretol s ministrom financií a vyhlásil, že platy učiteľov by sa mali zvyšovať pravidelne počas celého volebného obdobia. Nespresnil ale, o koľko.

Zvyšovanie o 6 až 10%?

"Hovorili sme aj o zvyšovaní platov učiteľov a môžem povedať, že prvýkrát v histórií by sme chceli dosiahnuť, aby bolo pravidelné počas celého volebného obdobia," uviedol po takmer dvojhodinovom rokovaní s Petrom Kažimírom minister školstva Peter Plavčan. 

O koľko percent by sa mali platy zvyšovať, bude podľa jeho slov ešte predmetom koaličných rokovaní. Dodal, že je optimista. To, či bude číslo zahrnuté aj v programovom vyhlásení vlády, je taktiež podľa neho otázkou rokovaní koaličných strán.

Šéf SNS Andrej Danko bol konkrétnejší. Podľa neho by sa mohli platy zvyšovať o približne 6 až 10 percent, uviedol v rádiu Expres.

Budú v programovom vyhlásení?

O programovom vyhlásení vlády za oblasť školstva v pondelok rokovali zástupcovia ministerstva a stavovských organizácií v regionálnom a vysokom školstve.

Po skončení rokovaní nebolo známe, aké finančné záväzky pre oblasť školstva bude dokument obsahovať. Finálna verzia programového vyhlásenia vlády má byť hotová v stredu, následne bude predložená premiérovi Robertovi Ficovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok