Novozvolený poslanec za SaS končí ako starosta Terchovej

SITA
4.4.2016 10:16

Poslanec NR SR za stranu Sloboda a Solidarita Milan Laurenčík nebude naďalej starostom obce Terchová. Funkcie sa do konca apríla vzdá. Obec preto čakajú nové voľby.

Novozvolený poslanec za SaS končí ako starosta Terchovej
SITA/Marko Erd

Rešpektuje zásady SaS

Ako povedal pre agentúru SITA, rešpektuje zásadu strany Sloboda a Solidarita, podľa ktorej je neprípustné, aby jeden človek vykonával súčasne dve funkcie hradené z verejných zdrojov na plný pracovný úväzok. „Zásadu – jeden mandát stačí, budem rešpektovať aj napriek tomu, že zákon súbežné vykonávanie oboch funkcií, teda starostu obce a poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, pripúšťa,“ povedal.

Poslanec konštatoval, že jeho rozhodovanie nebolo jednoduché. Ako starosta obce i ako poslanec NR SR už totiž pôsobil a vie posúdiť, čo si obe funkcie vyžadujú.

„Na misky váh som preto pri svojom rozhodovaní kládol najmä to, v ktorej pozícií budem pre svoje okolie a ľudí najužitočnejší. Vyšla mi z toho Národná rada Slovenskej republiky. Práve na tejto pozícii sa môžem najviac pričiniť o to, aby sa našim občanom oplatilo doma pracovať, podnikať a žiť," zdôraznil Laurenčík.

Zadlžiť Terchovú nechce

"Všetko, čo sa mi v tomto smere v spolupráci s mojimi kolegami podarí presadiť a bude to mať pozitívne dopady pre občanov Slovenska, bude pozitívnym aj pre obyvateľov Terchovej. Z Terchovej neodchádzam a budem sa k nej vždy a všade hrdo hlásiť," doplnil politik.

Vo funkcii starostu chce ešte Laurenčík predložiť záverečný účet obce za rok 2015 na schválenie poslancom obecného zastupiteľstva. Tiež by chcel dohliadnuť na zabezpečenie splatenia prekleňovacieho úveru, ktorý si obec zobrala pri projekte financovaného z eurofondov. „Chcem, aby sa splatil úver, nechcem to nechať na nasledovníkov. Nechcem nechať zadlženú Terchovú,“ dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok