Banská Bystrica si zo Zvolena odnáša tri body

SITA
16.2.2012 23:19

HKm Zvolen - HC'05 Banská Bystrica 1:2 (1:1, 0:0, 0:1).

Banská Bystrica si zo Zvolena odnáša tri body
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - predohrávka 48. kola:

HKm Zvolen - HC'05 Banská Bystrica 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Góly: 18. V. Baláž (L. Jurík, Marek Slovák) - 6. Jokila (Kristoffersson, F. Nemček), 46. Pulliainen (M. Kokavec)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše Bambúch (B. Bystrica) 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - J. Tvrdoň, Kacej, 1770 divákov

Zostavy:
Zvolen: Škrečko - Hraško, Juraško, M. Vantroba, J. Mucha, Ťavoda, Jindra, L. Pokovič - Marek Slovák, L. Jurík, V. Baláž - Otčenáš, Brabenec, Čurilla - Zuzin, M. Jurík, Škvaridlo - Síkela, Huňady, Martin Ďaloga
Banská Bystrica: Kostúr - Huba, M. Grman, Cebák, Brňák, Kubka, Bambúch, Beňa, Novajovský - F. Nemček, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Ján Sýkora, Miroslav Hlinka - L. Novák, M. Kokavec, Pulliainen - Matoušek, Kútny, R. Heizer

Vo Zvolene začali lepšie domáci hokejisti, vytvárali si šance, v 4. min sa sám pred Kostúrom nepresadil L. Jurík a z dorážky potom ani V. Baláž. Veľkú šancu mal na hokejke v 6. min Huňady, zblízka poslal puk do hornej žŕdky, odkiaľ sa odrazil za chrbát brankára hostí, no za čiaru sa aj vďaka Beňovi nedostal. Bystričania následne trestali po peknej a rýchlej kombinačnej akcii, Kristoffersson z pravej strany našiel vľavo voľného Nemčeka, ktorého vychytal Škrečko, no odrazený puk sa dostal k Jokilovi a ten ho poslal do bránky - 0:1. Zvolenčania potom ochladli, ale mali možnosť vyrovnať z presilovky. Podarilo sa im to až v závere tretiny po taktiež veľmi peknej akcii, do prečíslenia dvoch na jedného sa dostali L. Jurík a V. Baláž a ich spolupráca bola ukážková i so zakončením - 1:1.

Aj úvod druhej tretiny patril Zvolenu, hlavne v presilovke domáci často strieľali, dobrú možnosť mal Vantroba, Kostúr bol proti. Šance však mali najmä v 25. min hokejisti zo štvrtej formácie HKm Matej Sikela a Martin Ďaloga, ale ani oni nedokázali poslať puk do bystrickej bránky. Hostia poriadne zatlačili v polovici zápasu, ale do vedenia mohli ísť z prečíslenia dvoch na jedného, Jokila ideálne prihral Kristofferssonovi, no ten neposlal puk do odkrytej bránky, kde sa Škrečko presúval. Banskobystričania potom nevyužili ani presilovku, zahrali ju zle. Zvolen mohol trestať, ak by v 37. min využil svoju príležitosť pred Kostúrom voľný M. Jurík. Domáci sa však v závere druhej časti znovu obrali o možnosť ísť do vedenia, hrali totiž v oslabení, ale súper sa nedostal do gólovej šance. Až pár sekúnd pred klaksónom mohol predsa len J. Sýkora pri pravej žrdi zakončiť, ale nedostal puk za Škrečka.

V tretej tretine mali viac z hry hostia, už na jej začiatku sa do rýchlej akcie dostali Jokila s Kristofferssonom, no švédsky útočník Škrečka pri pravej žrdi neprekonal. Na opačnej strane dobiedzal v 44. min L. Jurík, ale ani on a ani Baláž z dorážky nedostali puk za Kostúra. Naopak o pár sekúnd neskôr išiel na zvolenskú bránku sám Kristoffersson, ale stav zápasu nezmenil. Podarilo sa to až v hre štyroch proti štyrom Pulliainenovi, ktorý v 46. min ťažil z prihrávky Kokavca a bez prípravy spoza hráča prekvapil Škrečka - 1:2. Zvolen mal možnosť vyrovnať v početnej výhode, ale znovu Vantroba neuspel pred dobrým gólmanom "baranov". V 54. min sa predral dopredu Škvaridlo, ale nevyšla mu koncovka pred Kostúrom. V závere sa domáci snažili vyrovnať, nepodarilo sa im to ani v hre bez brankára a zaknihovali si tak deviatu prehru v rade.

Hlasy:
Vladimír Klinga (asistent tréner Zvolena): "Všetky zápasy s Banskou Bystricou sú na ostrie noža, hokejový boj prevláda nad kvalitou. Vždy rozhoduje to, kto strelí o jeden gól viac. Dnes ho strelili hostia, preto zaslúžene zvíťazili. Ak chceme na domácom ľade vyhrávať, musíme strieľať viac gólov, aspoň dva-tri, aby sme mohli pomýšľať na úspech. Snahu, nasadenie a obetavosť nemôžem svojim zverencom vyčítať, akurát to, že v koncovke sme jaloví."

Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "História sa opakovala, až na výsledok. Bol to vyrovnaný zápas, obrany dominovali. Videli sme veľa bojovnosti, aj keď stretnutie nebolo na pohľad pekné. Do Zvolena sme šli s tým, aby sme vyhrali, a to sa nám podarilo. Chlapcom môžem poďakovať za perfektný bojovný výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok