Belgický súd rozhodol, Abdeslama môžu vydať do Francúzska

ČTK
31.3.2016 18:27

Francúza Salaha Abdeslama, ktorý je podozrivý z podielu na novembrových útokoch v Paríži, môžu vydať do Francúzska. Uviedla to belgická prokuratúra s tým, že o tom rozhodol súd. Abdeslama zadržali 18. marca v Belgicku na základe medzinárodného zatykača, ktorý vydalo Francúzsko.

Belgický súd rozhodol, Abdeslama môžu vydať do Francúzska
SITA/AP

"Transfer je schválený. Belgické a francúzske úrady teraz spoločne zvážia, ako uskutočniť prevoz," citoval web francúzskeho denníka Le Point z vyhlásenia prokuratúry. Plánovaný termín vydania bude z bezpečnostných dôvodov pravdepodobne držaný v tajnosti.

Abdeslam, zrejme jediný preživší páchateľ parížskych teroristických útokov, sa podľa svojho advokáta nebráni vydaniu do Francúzska a s tamojšími úradmi chce spolupracovať. Abdeslam si želá, aby vydanie prebehlo čo najrýchlejšie, povedal jeho advokát Cédric Moisse.

Agentúra AFP krátko pred oznámením prokuratúry uviedla, že úradné rozhodnutie ohľadom vydania zo strany Belgicka by malo padnúť najneskôr do piatku. Vydanie samotné by sa potom mohlo uskutočniť do desiatich dní.

Pri atentátoch 13. novembra 2015 v Paríži skupina džihádistov povraždila 130 ľudí a ďalšie stovky osôb zranila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok