Cíger chce päť formácií, prišli aj bratia Hudáčkovci

TA3 SITA
29.3.2016 13:14

Slovenská mužská hokejová reprezentácia začala ďalší týždeň prípravy pred majstrovstvami sveta v Rusku. Tréner Zdeno Cíger bude mať v kempe v Bratislave k dispozícii až 29 hráčov. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na Hudashow. Brankár Július Hudáček sa zapojil do prípravy na majstrovstvá sveta.

V porovnaní s predchádzajúcim týždňom v kádri nefigurujú juniorskí reprezentanti Foltán, Babik, Bdžoch a Pätoprstý. Po príchode dvojice Rastislav Dej a Tomáš Marcinko, ktorá sa zapojí do príprav až v stredu, opustí tím aj martinský útočník Filip Surovka. Do kádra pribudli tiež brankári Július Hudáček s Branislavom Konrádom, obrancovia Peter Čerešňák, Marek Ďaloga, Adam Jánošík a Oldrich Kotvan, útočníci Michal Hlinka, Libor Hudáček a Michael Vandas.

"Uplynulý týždeň si chlapci oddreli svoje a odviedli kusisko dobrej práce. Poďakovali sme im a teraz sa už stretneme vo väčšom počte. Chceme mať kompletných päť formácií. Marek Ďaloga ešte nebude trénovať na ľade, ale bude v opatere fyzioterapeutov a lekára už v Bratislave. Postupne by sme mali káder obmieňať, ale až do posledného prípravného zápasu, ktorý je na program 30. apríla v Bratislave proti Dánsku, chceme mať takýto počet hráčov,“ povedal podľa webu Slovenského zväzu ľadového hokeja generálny manažér slovenskej reprezentácie Róbert Švehla.

Slováci sa budú až do piatka pripravovať vo dvoch skupinách. V aktuálnom týždni ešte neodohrajú žiadny prípravný duel, v závere nasledujúceho ich čakajú dva súboje vo Fínsku proti domácemu výberu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok