Vyššieho účtu za vodu sa po Veľkej noci báť nemusíte, najviac zaplatia na východe

TASR
28.3.2016 11:51

Väčšine kúpačov na Slovensku ani tento rok nepríde po Veľkonočnom pondelku vyšší účet za vodu ako v posledných dvoch rokoch. Najviac za oblievanie svojich žien zaplatia vyznávači tejto tradície na východe krajiny a na Gemeri.

Vyššieho účtu za vodu sa po Veľkej noci báť nemusíte, najviac zaplatia na východe
SITA/Tomáš Somr

Najväčší pozor na to, koľko vody na veľkonočný zvyk minú, by si mali dávať spotrebitelia z okresov patriacich pod Východoslovenskú vodárenskú spoločnosť. Kubický meter pitnej vody tam totiž stojí 1,572 eura s DPH.

Množstvo spotrebovanej vody by mali dobre zvážiť aj šibači na strednom Slovensku, ktorí za m3 zaplatia 1,404 eura. Pod Tatrami je cena vodného tento rok na úrovni 1,3061 eura za m3 a na Orave 1,2424 eura.

Oblievanie vyjde lacnejšie Bratislavčanov, ktorí zaplatia svojej vodárenskej spoločnosti za výrobu a dodávku pitnej vody verejným vodovodom 1,1231 eura za m3. Cena vody pre kúpačov z okolia okresov Piešťany, Martin a Ružomberok je dokonca nižšia ako 0,900 eura za m3.

Prevažnú väčšinu pitnej vody pre obyvateľov Slovenska zabezpečuje 16 vodárenských spoločností združených v Asociácii vodárenských spoločností. Ceny za jej výrobu a dodávku schvaľuje alebo určuje Úrad pre reguláciu sieťových odvetví na návrh regulovaného subjektu. Návrh zohľadňuje objem jeho oprávnených nákladov a primeraný zisk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok