Banskobystričania uspeli na ľade obhajcu a vedú v sérii

SITA
27.3.2016 19:46

Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica úspešne vstúpili do semifinále Slovnaft play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2015/2016. Banskobystričania zvíťazili v prvom zápase série na ľade úradujúceho šampióna HC Košice, keď otočili výsledok vo svoj prospech z 0:1 na 3:1.

Banskobystričania uspeli na ľade obhajcu a vedú v sérii
SITA/Ivan Fleischer

Domáci obhajcovia titulu sa ujali vedenia už v 4. min v presilovke vďaka Adamovi Lapšanskému. Hostia rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, ktorej svoju aktivitu pretavili do dvoch presných zásahov.

Najskôr vyrovnal v 23. min Ivan Ďatelinka a gól s prívlastkom víťazný dosiahol v 35. min Dalibor Bortňák. V treťom dejstve spečatil víťazstvo mužstva spod Urpína Jason Bast. Druhý zápas je opäť na košickej pôde na programe v pondelok 28. marca od 17.00 h.

HC Košice - HC ´05 iClinic Banská Bystrica 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) - stav série 0:1
Góly: 4. Lapšanský (Češík) - 23. I. Ďatelinka (Kytnár, Matoušek), 35. Bortňák (Zigo), 46. Bast (Tománek, Majdan)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, J. Konc - Smrek, Ország, 5689 divákov

Zostavy:
Košice: Halász - Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, P. Mikuš, Pavúk, Matúš Chovan, Macejko - P. Bartoš, Češík, Spilar - M. Bartánus, Suja, Bicek - Tibor Varga, Hrnka, Lapšanský - Šoltés, Milý, Hričina
Banská Bystrica: Bacashihua - I. Ďatelinka, Šmach, Roussel, Pujacs, Gründling, V. Čížek, Ivan Majeský, Sandgren - Majdan, Bast, R. Tománek - Hvila, Kytnár, Gillies - Matoušek, Zigo, Lamper - Bortňák, Handzuš, Lunter

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok