Brusel obvinil ďalšieho teroristu, chytili ho na električkovej zastávke

TA3 ČTK
27.3.2016 14:45

Bruselská prokuratúra obvinila ďalšieho muža z členstva v teroristickej organizácii, informovala agentúra Belga. Ide o A. Abderrahmana, ktorý bol zadržaný v piatok po tom, čo ho polícia postrelila na električkovej zastávke v bruselskej štvrti Schaarbeek.

Obvinenia súvisia s raziou proti radikálom vo Francúzsku, kde miestne úrady oznámili, že zmarili plány na teroristický útok. Piatkový zásah sa odohral v okolí bruselského námestia Place Meiser. Na mieste boli ťažko ozbrojení a maskovaní príslušníci bezpečnostných zložiek i vojenské vozidlá. Celá akcia súvisela s utorkovými bruselskými atentátmi, ale aj so zatknutím muža na parížskom severnom predmestí Arqenteuil, ktorého úrady podozrievajú z prípravy teroristického útoku. V jeho byte sa našlo menšie množstvo výbušnín.

Práve v štvrti Schaarbeek belgická polícia v piatok 18. marca zadržala Salaha Abdeslama, ktorého podozrieva z priameho zapojenia do vlaňajších novembrových teroristických útokov v Paríži. Spolu s ním zadržala aj ďalšieho islamistu Aminea Choukriho. Pri utorkových samovražedných útokoch na letisku a v metre v Bruseli zahynulo 31 ľudí vrátane troch útočníkov; podľa sobotňajšieho oznámenia krízového centra z 28 obetí sa zatiaľ podarilo identifikovať 24 osôb. Zranených bolo 340 ľudí z dvadsiatich krajín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok