Slovenská 21 odštartovala prípravu na Turecko

SITA TA3
24.3.2016 22:57

Vo štvrtok napoludnie sa v Myjave stretol druhý marcový káder slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov. Zverenci Pavla Hapala sa pripravujú na utorkový domáci duel proti tureckým vrstovníkom v 8. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska.

Z mužstva, ktoré v stredajšom senickom prípravnom zápase triumfovalo 4:0 nad Estónskom "23", pokračujú brankári Matúš Hruška a Marek Rodák, obranca Branislav Niňaj, stredopoliar Jakub Hromada a útočník Tomáš Vestenický.

"Nechali sme si piatich hráčov, inak prišiel úplne iný výber. Čaká na nás ostrý kvalifikačný súboj. Chceme sa naň dobre nachystať. Turci sú veľmi nepríjemným protivníkom. Sledovali sme ich v najťažšom vystúpení doma proti Holanďanom. Síce prehrali 0:1, ale najmä v druhom polčase boli omnoho lepší. Na druhej strane, hráme na vlastnej pôde a naša sila je enormná. Dúfam, že sa nám podarí zvíťaziť," povedal 46-ročný český kouč.

Mladí Slováci vedú spomenutú eliminačnú tabuľku: "Sme na prvom mieste, Turci však absolvovali o kolo menej. Momentálne asi sme papierovým favoritom, no rozhodne sa až na ihrisku, takže poradie s tým nemá vôbec nič spoločné." Hapal bude pri tvorbe utorkovej súpisky zvažovať predchádzajúce stretnutia aktuálneho kvalifikačného cyklu: "Uvidíme, ako na tom budeme zdravotne a výkonnostne. Niektorí chalani nenastupujú pravidelne. Prihliadneme na to, ale gro asi zostane podobné."

Spomenutý Niňaj si uvedomuje, že prípadný úspech dostane tím SR "21" do dobrej východiskovej pozície. "Je to dôležitý zápas, ako vždy spravíme všetko pre víťazstvo," ubezpečil zadák belgického Lokerenu. "Po dlhšom čase sme spolu, tešíme sa a radi by sme potvrdili vedúcu priečku. Je pred nami jedno z kľúčových predstavení," doplnil jeho spoluhráč z defenzívnej formácie Milan Škriniar, ktorý v zime prestúpil z MŠK Žilina do talianskej Sampdorie Janov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok