Budúca prvá dáma? Trumpova manželka sa objavila v kampani nahá

ČTK
24.3.2016 07:13

Manželky dvoch hlavných uchádzačov o republikánsku prezidentskú nomináciu sa stali stredobodom záujmu volebnej kampane po tom, čo sa pred utorkovými volebnými zhromaždeniami v Utahu objavili fotogragie nahej ženy Donalda Trumpa.

Budúca prvá dáma? Trumpova manželka sa objavila v kampani nahá
SITA/AP

Trump úder vracia

Bývalá modelka Melania Trumpová sa tento týždeň objavila na plagátoch v Utahu, kde kandidáti v utorok bojovali o delegátske hlasy. Fotografiu, na ktorej pózuje nahá, sprevádza text: "Zoznámte sa s Melaniou Trumpovou. Vašou budúcou prvou dámou. Alebo môžete v utorok dať hlas Tedovi Cruz." Fotografia z roku 2000, keď už bola modelka slovinského pôvodu Trumpovou priateľkou, vzbudila veľkú pozornosť na sociálnych sieťach.

meet-melanie_0a000002-d17f-4059.jpg

Trump použitie plagátu do kampane zjavne zacielenej na konzervatívneho utažského voliča, ktorých časť tvoria členovia mormónskej cirkvi, pripísal Cruzovým stúpencom a zaútočil na ženu texaského senátora. "Dávaj si pozor, klamársky Ted, alebo prezradím tajomstvo o tvojej manželke," napísal na twitteri magnát, ktorý Cruza často označuje za klamára. Neskôr zverejnil kompiláciu, kde porovnáva ich dve manželky s textom: "Netreba prezradiť tajomstvo, tento obrázok je hodný tisíc slov". Cruz utažský volebný súboj s veľkým náskokom vyhral.

Cruz spojitosť popiera

Heidi Cruzová sa v kampani prezentuje ako úspešná žena pracujúca pre investičnú banku Goldman Sachs, ktorá pevne stojí za svojím mužom. Konzervatívny senátor v stredu prešiel do protiútoku a vyhlásil, že plagát nie je dielom jeho tímu. "Donald, ak sa pokúsiš zaútočiť na Heidi, tak si ešte väčší srab, než som si myslel," znela jeho twitterová odpoveď.

 

Osobné útoky sú v tohtoročnej kampani obzvlášť z Trumpových úst pomerne častou záležitosťou, rodinným príslušníkom kandidátov sa však zatiaľ vyhýbal. Cruzová sa vraj možného zverejnenia čohokoľvek nebojí, lebo Trump vraj len zahmlieva. "Zrejme viete, že väčšina vecí, ktoré Donald Trump tvrdí, nemá reálny základ," povedala novinárom počas volebného mítingu vo Wisconsine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok