Gajdoš ako minister obrany je podľa Glváča dobrá voľba

SITA
23.3.2016 11:50

Nominácia doterajšieho zástupcu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Petra Gajdoša na pozíciu ministra obrany je dobrá voľba. Myslí si to exšéf rezortu Martin Glváč.

Gajdoš ako minister obrany je podľa Glváča dobrá voľba
TASR/Štefan Puškáš

Ako uviedol Glváč pre médiá, je rád, že vo funkcii ho nahradí človek, ktorý bol pri všetkých dôležitých rozhodnutiach v rezort, či pri tvorbe zákonov, alebo pri modernizačných projektoch. Glváč zdôraznil, že Gajdoš, ktorý je z vojenského prostredia, „sa bude teraz musieť prehodiť na druhú stranu a variť z toho čo mu dá rozpočet“.

Bude musieť zodpovedať za všetko a bude to mať veľmi ťažké, myslí si ďalej exminister obrany. Glváč je pripravený svojmu nástupcovi, nominantovi koaličnej SNS, v prípade potreby pomáhať.

Exminister uviedol, že na Gajdoša čaká stabilizovaný rezort, ktorý ale potrebuje viac finančných prostriedkov. Pred novým ministrom sú podľa Glváča rozhodnutia o modernizačných projektoch, ale nie všetko je len o nákupoch.  Je potrebné reflektovať bezpečnostnú situáciu v Európe a vo svete, a preto je potrebné podľa Glváča urobiť zmeny v štruktúre Ozbrojených síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok