Chovan odchádza zo SNS, strana vraj hodila voličov cez palubu

TA3 SITA
22.3.2016 15:56

Slovenská národná strana vraj hodila odborníkov a voličov cez palubu, tvrdí podpredseda Vladimír Chovan, ktorý oznámil, že odchádza zo strany.

Chovan odchádza zo SNS, strana vraj hodila voličov cez palubu
SITA

Informuje o tom online denník Aktuálne.sk. "Oznámenie o vystúpení zo strany pošlem z jedného jediného dôvodu. Vstúpil som do SNS po 18-mesačnej komunikácii s (predsedom Andrejom) Dankom. Predseda tvrdil, že ak bude mať SNS tri alebo štyri priority, tak vidiecka politika bude vždy jednou z nich. S tým sa viem stotožniť, považujem to za zásadné a dôležité pre Slovensko a na tom som celé dva roky robil. Neviem si predstaviť, že by som opäť išiel medzi sklamaných voličov a opäť ich presviedčal, že budeme mať nejaký kvalitný agrárny program. Budem ďalej pôsobiť v agrárnych samosprávnych organizáciách a nebude to na základe straníckej príslušnosti," povedal v rozhovore.

Podľa Chovana mu predseda SNS Andrej Danko k dôvodu jeho stiahnutia z kandidačnej listiny pred voľbami do Národnej rady povedal, že sa nehodí do parlamentu, ale do exekutívy. "Keď sa niekto hodí do exekutívy, tak je na parlament hlúpy? To je veľmi pritiahnuté za vlasy. Ale keď si to dám dohromady s tým, čo mi povedal v našom predchádzajúcom rozhovore: 'Vieš, ja tu ani tak nepotrebujem odborníkov, ja tu skôr potrebujem takých ľudí, aby poslúchali,' tak to celé spolu ladí. Je to spôsob, akým Danko robí mocenskú politiku vo vnútornej štruktúre strany. Je to, bohužiaľ, aj urážka všetkých ostatných kolegov," uviedol ďalej Chovan. 

Chovan si myslí, že SNS nie je štandardná strana, ale strana jedného muža. "Neviem si predstaviť, že aj napriek silnej pozícii predsedu Fica v Smere, že by o zásadných veciach nerokovalo predsedníctvo strany. V SNS stiahne z kandidátky sám predseda dva dni pred voľbami podpredsedu. Toto je štandardná strana? To je one-man show," cituje rozhovor Chovana, ktorý považuje tvrdenia o tom, že pred voľbami rokoval so stranou Smer-SD, za "absurdné".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok