Kiska by mal odmietnuť Kaliňáka na ministerstve vnútra, tvrdí SaS

SITA
21.3.2016 15:02

Prezident Andrej Kiska by mal podľa vedenia strany Sloboda a Solidarita odmietnuť nomináciu Roberta Kaliňáka na post ministra vnútra. Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Kiska by mal odmietnuť Kaliňáka na ministerstve vnútra, tvrdí SaS
SITA/Ján Slovák

Ak ho napriek tomu Robert Fico navrhne do tejto funkcie, strana SaS uvíta, ak prezident požiada dezignovaného premiéra o iný personálny návrh. Podľa vedenia strany nominácia Kaliňáka na post šéfa rezortu vnútra "bude výsmechom novej vládnej koalície ako aj volania verejnosti po radikálnej zmene v boji proti korupcii a tunelovaniu verejných zdrojov. Pokrok v tejto oblasti sa nedá dosiahnuť bez silného odhodlania polície odhaľovať a usvedčovať páchateľov bez ohľadu na ich postavenie a politický vplyv," uvádza sa v stanovisku SaS, podľa ktorého je Kaliňák absolútne nevhodnou osobou na post ministra vnútra.

„Aj posledný medializovaný prípad podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorý je podozrivý zo závažného daňového podvodu, poukazuje na obrovské zlyhania celého radu štátnych orgánov vrátane polície. Sme presvedčení, že nejde o náhodu, ale nepriamy dôkaz politického zasahovania do činnosti daňovej kontroly a následného policajného vyšetrovania,“ píše SaS a uzatvára, že ak chýba v novej vládnej koalícii sebareflexia, treba ju nahradiť verejným tlakom a verejným pranierom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok