Neapol dýcha Juventusu na krk, Buffon prekonal 22-ročný rekord

TASR
21.3.2016 11:10

Naháňačka za titulom v talianskej futbalovej Serii A pokračuje. Líder tabuľky Juventus zvíťazil v zápase 30. kola nad mestským rivalom FC Turín 4:1 a hodil rukavicu SSC Neapol.

Neapol dýcha Juventusu na krk, Buffon prekonal 22-ročný rekord
SITA/AP

Jeho prenasledovateľ však o pár hodín neskôr po obetavom výkone otočil súboj s Janovom a po triumfe 3:1 stráca na "starú dámu" osem kôl pred koncom súťaže tri body.

"Proti Janovu sme začali aktívne, no inkasovali sme. Mohli sme vyrovnať už v prvom dejstve, no vtedy sme ešte svoje šance nevyužili. Po zmene strán to prišlo, dali sme tri góly. Bol to ťažký duel. Ukázali sme charakter a našu silu. Tešíme sa, že sme získali ďalšie tri body," povedal pre svoj oficiálny web slovenský stredopoliar v službách Neapola Marek Hamšík, ktorý odohral celý zápas a asistoval pri druhom góle domácich. "Teraz nasleduje reprezentačná prestávka a potom nás čaká osem finálových duelov. Nepozeráme sa na iné mužstvá, sústredíme sa iba na seba, pred očami máme vždy ten nasledujúci duel," dodal Hamšík.

Po turínskom derby bol stredobodom pozornosti brankár "starej dámy" Gianluigi Buffon, ktorý prekonal 22-ročný rekord Sebastiana Rossiho z AC Miláno v počte minút bez inkasovaného gólu. Rossiho nepriestrelnosť trvala od 12. decembra 1993 do 27. februára 1994 a zastavila sa na čísle 929 minút. Tridsaťosemročného majstra sveta Buffona, ktorý je v Juventuse od roku 2001, napokon prekonal v 48. min z pokutového kopu Andrea Belotti. Nový brankársky rekord Serie A má tak hodnotu 974 minút. Pred turínskym derby naposledy vytiahol Buffon loptu zo siete v ligovom zápase z 19. kola, keď ho v 64. minúte prekonal útočník Sampdorie Janov Antonio Cassano.

"Leví podiel na mojej sérii bez inkasovaného gólu majú spoluhráči, ktorí odvádzajú skutočne skvelú prácu. Defenzíva nášho tímu patrí medzi najlepšie na svete. Čo sa týka takmer tisícky minút bez inkasovaného gólu, je to niečo neskutočné. O rekorde sme sa začali v šatni rozprávať po zápase s Atalantou. Spoluhráči mi sľúbili, že urobia maximum pre jeho prekonanie. Nikdy by som si nemyslel, že sa mi niečo také podarí. Úžasný pocit," citovali Buffona talianske médiá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok