Slovenka Putalová v behu na 400 metrov šiesta, mužskú časť ovládol Maslák

TA3
20.3.2016 14:53

Slovenská reprezentantka Iveta Putalová finišovala vo finálovom behu na 400 metrov na halových majstrovstvách sveta v Portlande na šiestom mieste. Putalová zabehla čas 54 sekúnd a 39 stotín. Novou halovou majsterkou sveta sa stala Oluwakemi Adekoyová z Bahrajnu.

Onedlho 28-ročná Putalová bežala vo svojej siedmej štvorstovke v sezóne od začiatku na chvoste finálovej šestice a na rozdiel od lanských ME v Prahe jej tentoraz už po náročnom rozbehu a semifinále nezostali vo finále sily na tradičný záverečný finiš. Zlato získala Bahrajnčanka nigérijského pôvodu Oluwakemi Adekoyová v ázijskom rekorde 51,45 pred dvojicou Američaniek Ashley Spencerová (51,72) a Quanera Hayesová (51,76).

Zverenka Marcela Lopuchovského bola vo finále jedna z dvoch Európaniek. Okrem nej bežala ešte Justyna Swietyová z Poľska, ktorá finišovala piata (52,46). Iveta Putalová: "Celkovo som so šiestym miestom spokojná, ale neteší ma finálový čas. Chcela som bežať výrazne lepšie, aspoň pod 53 sekúnd. Finále bolo to iné ako predchádzajúce behy, súperky začali veľmi rýchlo a ušli mi. Vtedy už ťažko nájdete v sebe silu a najmä motiváciu stiahnuť stratu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok