KDH sa ospravedlnilo voličom: Uvedomujeme si, že sme pochybili

TA3 TASR
19.3.2016 17:11

Členovia Rady KDH, ktorí od rána v Bratislave diskutovali o zlom volebnom výsledku hnutia v parlamentných voľbách a následných krokoch, zatiaľ nedospeli ku konkrétnym záverom. Novinárov o tom informoval zastupujúci predseda hnutia Pavol Zajac.

Potrebná sebareflexia

Členovia rady podľa neho "dynamicky, miestami búrlivo, ale aj poctivo" diskutujú a hľadajú príčiny volebného neúspechu a o volebnej kampani hnutia. "Sme presvedčení, že z tejto rozpravy vzíde hnutie posilnené," uviedol Zajac. Vysvetlil, že diskusia bude pokračovať na okresných snemoch KDH a bude ukončená na Sneme KDH, ktorý by sa mal uskutočniť začiatkom júna. Na ňom si hnutie zvolí nového predsedu a podpredsedov.

Rada podľa Zajaca dospela k poznaniu, že v KDH je potrebná sebareflexia. "Len pri takejto poctivej sebareflexii sme schopní znovu KDH nakopnúť, urobiť nový reštart a dostať politiku KDH do Národnej rady," domnieva sa zastupujúci predseda.

"Uvedomujeme si, že sme pochybili a ospravedlňujeme sa voličom za to, že ich hlas prepadol," uviedol na margo volebného neúspechu KDH jeho podpredseda Miloš Moravčík.

Volebný zisk 4,94 percenta

"Do budúcna preto chceme ponúknuť ľudom tváre, s ktorými sa stotožnia, ktoré budú radi voliť. Chceme tiež prichádzať s témami, ktoré ľudí trápia, aby sme im naozaj zlepšovali životnú úroveň. A chceme sa aj snažiť zrozumiteľnejšie komunikovať," prisľúbil.

KDH v parlamentných voľbách dosiahlo volebný zisk 4,94 percenta a prvýkrát v histórii sa nedostalo do parlamentu. Doterajší predseda Ján Figeľ odstúpil z predsedníckej funkcie v utorok. Vyzval členov vedenia hnutia na zotrvanie vo funkciách až do pripravovaného snemu. Má to umožniť jeho funkčnosť a prijímanie potrebných rozhodnutí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok