LM: Arsenal schytal štvorku v Miláne, prestrelka pre Zenit

SITA
15.2.2012 22:57

Futbalisti talianskeho majstra AC Miláno sa v stredajšom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2011/2012 pozabávali s londýnskym FC Arsenal, ktorému nasúkali "štvorku" a ich prienik do okteta najlepších je takmer hotovou vecou.

LM: Arsenal schytal štvorku v Miláne, prestrelka pre Zenit
SITA

Výborný part odohral na hrote v drese domáceho tímu švédsky dlháň Zlatan Ibrahimovič, ktorý prihral na dva góly kolegovi z útoku Robinhovi a v 79. minúte z pokutového kopu sám spečatil víťazstvo 4:0. Skóre atraktívneho duelu otvoril v 15. minúte prekrásnou bombou od brvna ghanský stredopoliar Kevin-Prince Boateng. Ešte do konca I. polčasu zariadil gólovú poistku Robson de Souza "Robinho", ktorý krátko po zmene strán pridal streleckú dupľu.

V druhom stredajšom stretnutí futbalisti ruského Zenitu Petrohrad zvíťazili na domácej pôde nad portugalským tímom Benfica Lisabon 3:2 (2:1). Hostia sa ujali vedenia v 20. min gólom uruguajského obrancu Maxiho Pereiru, o sedem minút neskôr vyrovnal Roman Širokov aj vďaka prihrávke od slovenského reprezentačného obrancu Tomáša Hubočana. V 71. min po krásnom ekvilibristickom zvládnutí situácie skóroval striedajúci Sergej Semak. V dramatickom závere najskôr vyrovnali hostia v 87. min zásluhou Óscara Cardoza, ale už o minútu neskôr zabezpečil lepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou pre mužstvo talianskeho trénera Luciana Spallettiho svojím druhým presným zásahom v stretnutí Širokov. Tomuto ruskému reprezentantovi sa v aktuálnej edícii európskeho pohára č. 1 strelecky darí práve proti portugalským mužstvám, dva góly strelil aj v septembrovom víťaznom meraní síl proti FC Porto (3:1) a celkovo má v aktuálnej sezóne LM 2011/2012 na konte 5 gólov. Tomáš Hubočan odohral na ľavom kraji obrany celé stretnutie. "Naše mužstvo ukázalo veľký charakter a obrovské srdce. Mali sme v stretnutí omnoho viac z hry a dali sme tri pekné góly. Gól Sergeja Semaka je jeden z najkrajších, aké kedy mužstvo, ktoré som viedol, strelilo. Budem si ho navždy pamätať," vyhlásil pre oficiálnu stránku petrohradského klubu 52-ročný kormidelník holohlavý Spalletti.

Odvetné stretnutia sú na programe 6. marca 2012. 

Súhrn výsledkov stredajších prvých stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 (odvety sú na programe 6. marca): 
Zenit Petrohrad (Rus.) - Benfica Lisabon (Portug.) 3:2 (1:1)
Góly: 27. a 88. Širokov, 71. Semak - 20. Maxi Pereira, 87. Ó. Cardozo rozhodoval: Eriksson (Švéd.) 
Zostavy: 
Zenit: Ževnov - Aňukov, Bruno Alves, Lombaerts, HUBOČAN - Denisov, Zyrjanov (46. Semak), Širokov - Kanunnikov (66. Bystrov), Fajzulin (90. Rosina) - A. Keržakov 
Benfica: Artur - Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson da Conceicao - N. Matič, Witsel - Gaitán (90. Miguel Vítor), Ó. Cardozo, Bruno César (76. Nolito) - Rodrigo (30. P. Aimar) 

AC Miláno (Tal.) - FC Arsenal (Angl.) 4:0 (2:0)
Góly: 38. a 49. Robinho, 15. K. P. Boateng, 79. Ibrahimovič (z pok. kopu), rozhodoval: Kassai (Maď.) 
Zostavy: 
AC Miláno: Abbiati - Abate, Mexés, Thiago Silva, Antonini - Seedorf (12. Emanuelson), Van Bommel, Nocerino - K. P. Boateng (69. Ambrosini) - Ibrahimovič, Robinho (84. Alexandre Pato) 
Arsenal: W. Szczesny - Sagna, Koscielny (44. Djourou), Vermaelen, Gibbs (66. Oxlade-Chamberlain) - A. Song, Rosický - Walcott (46. Henry), Ramsey, Arteta - Van Persie

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok