Vyžrebovali štvrťfinálové dvojice Ligy majstrov i Európskej ligy

SITA
18.3.2016 16:33

Obhajca prvenstva FC Barcelona nastúpi vo štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov v čisto španielskom súboji proti Atléticu Madrid. Rozhodol o tom žreb v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone.

Vyžrebovali štvrťfinálové dvojice Ligy majstrov i Európskej ligy
SITA/AP

Real proti Wolfsburgu

S desiatimi celkovými prvenstvami najúspešnejší v tejto najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Real Madrid si zmeria sily s nováčikom vo vyraďovacích bojoch, nemeckým klubom VfL Wolfsburg.

Medzi štvoricu najlepších v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov sa s určitosťou nedostane jeden z dvojice Paríž Saint-Germain (Fr.) - Manchester City (Angl.). "The Citizens" sú vôbec premiérovo medzi elitným oktetom. Zostávajúcou v piatok vyžrebovanou dvojicou je súboj nemeckého šampióna Bayernu Mníchov s portugalskou Benficou Lisabon. Prvé zápasy štvrťfinále sa hrajú 5. a 6. apríla, odvety 12. a 13. apríla 2016.

Žrebovali traja

Žreb vykonali šéf tlačového oddelenia Európskej futbalovej únie Pedro Pinto, riaditeľ súťaží pod hlavičkou tejto organizácie Giorgio Marchetti a bývalý taliansky reprezentant Gianluca Zambrotta.

Semifinále Ligy majstrov vyžrebujú 15. apríla 2016. Od štvrťfinále už neplatia žiadne obmedzenia podľa nasadenia, rovnakej krajiny či predchádzajúceho spoločného účinkovania v jednej skupine. Finále bude v sobotu 28. mája 2016 na San Sire v Miláne.

Štvrťfinálové dvojice futbalovej Ligy majstrov 2015/2016:

VfL Wolfsburg (Nem.) - Real Madrid (Šp.)
Bayern Mníchov (Nem.) - Benfica Lisabon (Portug.)
FC Barcelona (Šp.) - Atlético Madrid (Šp.)
Paríž Saint-Germain (Fr.) - Manchester City (Angl.)

Štvrťfinálové dvojice Európskej ligy:
Sporting Braga (Portug.) - Šachtar Doneck (Ukr.)
FC Villarreal (Šp.) - AC Sparta Praha (ČR)
Athletic Bilbao (Šp.) - FC Sevilla (Šp.)
Borussia Dortmund (Nem.) - FC Liverpool (Angl.)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok