Hekeri Anonymous vyhlásili Trumpovi vojnu, zasadili mu prvý úder

TASR
18.3.2016 11:03

Niekoľko dní po tom, ako hekerské hnutie Anonymous vyhlásilo "totálnu vojnu" americkému miliardárovi Donaldovi Trumpovi, počítačoví piráti splnili časť hrozby, keď na internete zverejnili niektoré Trumpove osobné údaje.

Hekeri Anonymous vyhlásili Trumpovi vojnu, zasadili mu prvý úder
SITA/AP

Hlavný útok chystajú

Medzi nimi je číslo sociálneho zabezpečenia i jeho telefónne číslo. Informovala o tom v televízia ABC s tým, že hlavný útok Anonymous na Trumpa sa uskutoční 1. apríla. Na webovej stránke Pastebin Anonymous zverejnili aj Trumpov dátum narodenia, celé mená jeho rodičov a detí, ako aj podrobnosti o jeho firmách. Pravosť týchto údajov však zatiaľ neoverili.

Anonymous vyhlásili Trumpovi vojnu 4. marca prostredníctvom videozáznamu zverejneného na YouTube. Postava s typickou maskou na tvári v ňom upozorňuje "drahého Donalda Trumpa", že ho už dlho a so znepokojením sledujú. Jeho predvolebnú kampaň Anonymous označili za nenávistnú a poburujúcu.

Nie všetci súhlasia

Svoju operáciu voči Trumpovi nazvali #OpTrump a jej cieľom je zmariť jeho predvolebnú kampaň, ktorej cieľom je získať republikánsku nomináciu na voľby prezidenta USA. Okrem toho Anonymous chcú "sabotovať Trumpovu obchodnú značku", a to útokmi na webové stránky a zverejňovaním jeho osobných údajov.

Webová stránka Tech Insider však upozornila, že nie všetci členovia Anonymous sú jednotní v názore na razantný útok voči Trumpovi. Časť z nich totiž kampaň proti nemu považuje za pokus o cenzúru a obmedzovanie slobody slova.

Podľa televízie ABC Trumpov predvolebný štáb informoval, že pokusom o ilegálny počítačový útok na počítačové kontá a získanie osobných údajov Donalda Trumpa sa zaoberajú policajné a justičné orgány. Začatie vyšetrovania potvrdil pre ABC News aj nemenovaný vládny zdroj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok