Mečiar varuje Smer-SD pred spájaním s pravicou a malými stranami

TASR
15.2.2012 14:58

Podobný osud ako niekdajšie strany ANO a SOP, postretnú nové politické subjekty s preferenciami na vstup do parlamentu. Predovšetkým OBYČAJNÝM ĽUĎOM a nezávislým osobnostiam a zoskupeniu 99 percent to predpovedá predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar.

Mečiar varuje Smer-SD pred spájaním s pravicou a malými stranami
SITA

Ako uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici, tieto strany, "ktoré v skutočnosti nie sú novými politickými silami", odídu po pár rokoch do zabudnutia.

"Tieto strany, ktoré zakladali záujmové skupiny s osobnými ambíciami, nevedia, ako štát riadiť," konštatoval Mečiar. Kritizoval pritom súčasné zákony o stranách a voľbách, ktoré umožnili vznik takýchto subjektov. "Strana 99 percent je stranou, ktorú založilo jedno percento. Je to vlastne taká gorila obchvatom," podotkol.

SMER-SD vystríhal pred spojením s pravicou. Poukázal pritom na osud Strany demokratickej ľavice (SDĽ), ktorá po spojení s pravicovými stranami v rokoch 1998 až 2002 zanikla. Podľa predsedu ĽS-HZDS po voľbách bude treba riešiť v prvom rade vysokú nezamestnanosť, ktorá postihuje najmä regióny stredného a východného Slovenska. Počet skutočne nezamestnaných je podľa neho až 700.000 ľudí. Riešením je vytvorenie podmienok pre ďalší vstup kapitálu, stavba ciest, nové byty pre mladých ľudí a oživenie poľnohospodárstva, lesného hospodárstva a stavebníctva. "Bez cudzích peňazí to ale nepôjde," pripomenul.

Mečiar stále verí, že ĽS - HZDS získa v blížiacich sa voľbách viac ako 5 percent a bude opäť v parlamente. "Nemáme síce toľko zdrojov na billboardy, ale drvivá časť našich štruktúr poctivo pracuje a zhovára sa s ľuďmi z očí do očí," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok