Zomrel klávesista skupiny Emerson, Lake & Palmer. Zrejme spáchal samovraždu

TASR
12.3.2016 10:47

Vo veku 71 rokov zomrel v Kalifornii klávesista a hudobný skladateľ Keith Emerson, spoluzakladateľ anglickej rockovej skupiny Emerson, Lake & Palmer. Informovala o tom televízia BBC.

Zomrel klávesista skupiny Emerson, Lake & Palmer. Zrejme spáchal samovraždu
SITA/AP

"S poľutovaním oznamujeme, že Keith Emerson zomrel minulú noc vo svojom dome v Santa Monice v Los Angeles," uvádza sa v oznámení, ktoré sa objavilo na oficiálnej facebookovej stránke skupiny Emerson, Lake & Palmer. Kapela súčasne požiadala verejnosť a médiá, aby rešpektovali súkromie smútiacej rodiny. Príčinu úmrtia skupina neuviedla.

Polícia v kalifornskom meste Santa Monica pre BBC potvrdila, že Emerson zomrel v dôsledku strelného zranenia hlavy. Prípad sa vyšetruje ako samovražda.

Keith Emerson sa narodil v roku 1944 na severe Anglicka, ale už v tínedžerskom veku sa presťahoval do Londýna. Od detstva hral na klavír a vo svojej tvorbe bol výrazne ovplyvnený vážnou hudbou. Bol všeobecne považovaný za jedného z najlepších klávesistov éry progresívneho rocku. Svojho času veľmi populárna formácia Emerson, Lake & Palmer bola aktívna v 70. a potom opäť v 90. rokoch 20. storočia. V roku 2010 toto rockové trio ešte spoločne odohralo koncert na festivale v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok