Liga arabských štátov označila Hizballáh za teroristickú organizáciu

TASR
11.3.2016 19:30

Liga arabských štátov oficiálne označila militantné libanonské hnutie Hizballáh za teroristickú organizáciu. Informovala o tom egyptská štátna tlačová agentúra MENA. K rozhodnutiu dospeli na zasadnutí v Káhire ministri zahraničných vecí Ligy arabských štátov.

Liga arabských štátov označila Hizballáh za teroristickú organizáciu
SITA/AP

Týmto krokom sa 22-členná liga pridala k Saudskej Arábii a bloku šiestich krajín Perzského zálivu, na čele ktorých stojí práve saudskoarabské kráľovstvo. Blok vyhlásil Hizballáh za teroristickú organizáciu už skôr v priebehu tohto mesiaca, pripomenula agentúra AP.

Saudskoarabský veľvyslanec v Káhire Ahmad Kattán pre satelitnú televíznu stanicu al-Arabíja povedal, že rozhodnutie nebolo jednomyseľné, pretože Libanon a Irak sa zdržali hlasovania.

Krok ligy, rovnako ako skoršie rozhodnutie Rady pre spoluprácu arabských krajín v Perzskom zálive, zvyšuje tlak na Hizballáh, ktorý bojuje v Sýrii na strane prezidenta Bašára Asada. Liga sa takto rozhodla necelé dva týždne po tom, čo Saudská Arábia znížila pomoc libanonským bezpečnostným silám o štyri miliardy dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok