Mexický gang verboval ľudí ako bezpečnostná agentúra, sľuboval vysoký plat

ČTK
11.3.2016 11:45

Mexické úrady odhalili falošnú bezpečnostnú agentúru, ktorá pod zámienkou hľadania nových zamestnancov získavala členov drogového kartelu.

Mexický gang verboval ľudí ako bezpečnostná agentúra, sľuboval vysoký plat
SITA/AP

Polícia v štáte Jalisco na západe krajiny zadržala 13 ľudí, ktorí tento nábor organizovali. Podľa agentúry AP medzi nimi bola aj Američanka, ktorá údajne viedla náborovú akciu z prímorského letoviska Puerto Vallarta na brehu Pacifiku.

Podľa prokurátora Jesúsa Almaguera skupina distribuovala letáky s kontaktmi na domnelú bezpečnostnú firmu, ktorá sľubovala nadpriemerný plat, rýchly kariérny rast a každoročné prémie. Uchádzači o zamestnanie najprv absolvovali týždeň tréningu, pri ktorom sa učili ovládať zbrane s využitím paintballových pištolí.

Keď postúpili do "pracovného procesu", boli podľa Almaguera nútení predávať na ulici drogy. Úrady sa o systéme dozvedeli vďaka jednému z regrútov, ktorý sa proti svojim zamestnávateľom vzbúril a pokúsil sa utiecť.

Tí ho potom zajali a požadovali za neho výkupné milión pesos (približne 52 100 eur). Jeho rodina sa obrátila na políciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok