Procházka priznal stretnutie so Smerom. S Ficom vraj nerokoval

TASR
9.3.2016 14:43

Líder Siete Radoslav Procházka sa videl v nedeľu 6. marca s podpredsedom Smeru a ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Priznal to po neformálnom rokovaní s predsedom SaS Richardom Sulíkom na margo medializovaných informácií, že aj s podpredsedom strany Andrejom Hrnčiarom rokoval na Úrade vlády.

Procházka priznal stretnutie so Smerom. S Ficom vraj nerokoval
SITA/AP

"Stretnutie bolo absolútne nedôležité. Aj jeho výsledok, aj jeho priebeh. Súčasťou mojej práce ako predsedu parlamentnej strany je neformálna komunikácia s predstaviteľmi iných strán. Je to nielen moje právo, ale aj povinnosť voči strane a voličom," zdôraznil Procházka s tým, že to bol osobne on, kto dal návrh predsedníctvu Siete odmietnuť rokovania o zostavení vlády so Smerom, pričom tento návrh prešiel.

"Kde som bol alebo nebol, nie je vaša vec, ale vec mojej strany, mojich voličov. Nerokoval som s Robertom Ficom o zostavení vlády. Neformálna komunikácia s kýmkoľvek je súčasť mojej práce a moja povinnosť," povedal na margo nedele.

Sulík označil rozhovor s lídrami Siete za dobrý a konštruktívny. Pokračovať bude vo štvrtok 10.marca, keď sa o 11. hodine stretne s Borisom Kollárom. V utorok 8. marca už rokoval s Bélom Bugárom a Danielom Lipšicom. "Máme dôvod robiť si nádej aj do ďalších dní," doplnil Procházka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok