Nitra zvíťazila v Banskej Bystrici

SITA
14.2.2012 21:53

HC'05 Banská Bystrica - HK Nitra 3:4 (1:0, 1:1, 1:3).

Nitra zvíťazila v Banskej Bystrici

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 47. kolo:

HC'05 Banská Bystrica - HK Nitra 3:4 (1:0, 1:1, 1:3)
Góly: 16. Ján Sýkora (Miroslav Hlinka), 40. Kútny (Ján Sýkora, Češík), 47. Jokila (Kristoffersson) - 28. Hamrák (H. Ručkay), 51. Ordzovenský (Martin Segľa), 56. Radulay (Martin Bača), 58. M. Štefanka (Hrnka)
Vylúčení: 6:9 na 2 min, navyše F. Nemček 10 min za nešportové správanie, Kristoffersson (obaja B. Bystrica) 10+DKZ za pichanie, Martin Bača 10 min za napadnutie hlavy a krku, H. Ručkay (obaja Nitra) 10+DKZ za sekanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: P. Grečko, J. Kubuš - M. Valach, Gavalier, 1317 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Chorošun (58. Kostúr) - M. Grman, Bambúch, Brňák, Kubka, Beňa, Huba, Matoušek, Novajovský - F. Nemček, Jokila, Kristoffersson - Ján Sýkora, Pulliainen, Miroslav Hlinka - T. Hričina, Češík, Kútny - Marcinek, R. Heizer, M. Kokavec
Nitra: I. Fedor - Rais, Ďurák, Vosátko, Ordzovenský, Gurčík, Martin Bača, K. Grman, Tůma - H. Ručkay, Hamrák, G. Saliji - Radulay, M. Štefanka, Kropáč - Hrnka, Martin Segľa, Mašlonka - Šumichrast, Piačka, Bene

Banskobystričania od úvodných minút dominovali na ľade. Aktivitou hýril uzdravený Ján Sýkora, ktorý sa zapojil do súťažného diania po dva a pol mesiacoch, keď mal zlomenú kľúčnu kosť. Už v 2. min mohli otvoriť skóre Kútny, Češík a Hričina, ale Fedor puk za seba nepustil. Na opačnej strane G. Saliji takmer zaskočil nerozchytaného Chorošuna v 6 min. Viac šancí si však vytvárali domáci hokejisti, nebezpečný bol Jokila a Nemček. Domácim to vyšlo až v 16. min., keď po peknej spolupráci Sýkoru s Miroslavom Hlinkom skúsený hokejista "baranov" peknou prihrávkou našiel banskobystrického mladíka pred Fedorom a Sýkora poslal puk pod hornú žŕdku - 1:0. Nitrania mohli vyrovnať v posledných sekundách prvej tretiny, ak by Ordzovenský pred Chorošunom umiestnil do bránky "skákavý" puk.

Nástup do druhej tretiny mohol vyjsť hosťom, keď po ľavej strane unikol Garip Saliji, no mieril iba do bočnej siete. V 24. min. mal domáci Sýkora ďalšiu šancu, keď po prihrávke Pulliainena tečoval puk pred bránkou Nitry, ale za Fedora ho nedostal. V 28. min vyšlo hosťom prečíslenie v oslabení, keď po Kubkovej chybe Ručkay prihral Hamrákovi a ten skóroval - 1:1. V polovici druhej tretiny opustil ľad hosťujúci obranca Tůma s otrasom mozgu po zrážke s Hričinom. Nitrania však nezložili zbrane a veľké šance mali Hrnka a Mašlonka v 34. min. O dve minúty neskôr mohlo zahrmieť na opačnej strane, keď Kokavec v prečíslení takmer dostal puk za Fedora. Potom Nemček v presilovke preveril schopnosti nitrianskeho brankára, ktorý kapituloval niekoľko sekúnd pred odchodom do kabín. Sýkora vymyslel efektnú a peknú prihrávku na Kútneho, ktorý poľahky poslal puk za Fedora - 2:1.

V tretej tretine pribudlo viac nervozity, hralo sa tvrdo aj zákerne. Šancu na vyrovnanie mal v 45. min Štefanka, no v presilovke pri ľavej žrdi neuspel. Naopak skórovať sa podarilo domácim, keď v 47. min najprv Kristoffersson mieril do žŕdky, k odrazenému puku sa dostal Jokila, a ten ho poslal do odkrytej časti Fedorovej svätyne. Náskok 3:1 však domáci hokejisti premárnili, pretože Nitranom sa vydaril dokonalý obrat. V 51. min po rýchlej akcii hostí a prihrávke Martina Segľu sa dobre umiestnenou strelou prezentoval Ordzovenský - 3:2. V 56. min Bačovu strelu tečoval pred Chorošunom Radulay - 3:3. Na ľade pribudlo ešte viac nervozity a rozhodcovia museli udeliť viacero desaťminútových trestov. Z toho vyťažili hráči spod Zobora, keď v 58. min v presilovke zblízka doklepol puk za Chorošuna Miroslav Štefanka - 3:4. Domácim v závere nevyšla hra bez brankára, a tak nečakane prišli doma o všetky body.

Hlasy:
Milan Staš (tréner Banskej Bystrice): "Zápas sme si veľmi dobre rozohrali. Prvá tretina bola v našej réžii. Viedli sme síce iba 1:0, ale hrali sme dobre a súpera sme do ničoho nepustili. Keď hostia vyrovnali na 1:1, hra sa vyrovnala a bolo to o tom, kto dá gól, ten zvíťazí. Dokázali sme streliť dva, ale za stavu 3:1 moji chlapci prestali hrať. Neplnili si úlohy, dostali sme dva zlepené góly a napokon sme aj prehrali. Strata troch bodov veľmi mrzí, pretože sme chceli pokrstiť nové šatne víťazstvom. Nemôže sa nám stať, že premrháme dvojgólový náskok v poslednej desaťminútovke."

Miloš Fleischer (asistent trénera Nitry): "V prvej tretine sme ustáli tlak Banskej Bystrice, aj keď sme inkasovali. V druhej tretine sa nám však podarilo vyrovnať v oslabení. Súper potom po našej zbytočnej chybe pred koncom druhej tretiny strelil druhý gól. Do tretej tretiny sme išli s tým, že chceme s výsledkom niečo urobiť a pobiť sa o lepší výsledok. Dostali sme však tretí gól, a tak sme otvorili hru a so šťastím sa nám napokon podarilo vyhrať. Podržal nás brankár Fedor."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok