V Česku havaroval školský autobus, hlásia množstvo zranených

TA3 ČTK
9.3.2016 09:38

Pri Panenskom Týnci na severozápade Česka na silno zamrznutej ceste havaroval školský autobus. Na mieste zasahovali záchranári zo širokého okolia. Zranilo sa vyše 40 ľudí, hlavne detí.

V Česku havaroval školský autobus, hlásia množstvo zranených
ČTK

Podľa polície skončil autobus mimo cesty a prevrátil sa. V autobuse išlo podľa hovorcu záchrannej služby Prokopa Volenika 30 detí a štyria dospelí, novšie správy však hovoria o 47 zranených z ktorých 43 mali tvoriť deti. Zranenia sú údajne ľahšie, stredné, ale aj ťažké. 

"Na mieste zasahuje sedem posádok Zdravotníckej záchrannej služby Ústeckého kraja. Vyhlásili sme mimoriadnu udalosť s hromadným postihnutím zdravia. Pre nepriazeň počasia nemohol vzlietnuť vrtuľník zo základne v Ústí nad Labem," povedal po nehode Volenik.

Michal • 1 minúta

Hovorkyňa pražskej záchranky Jiřina Ernestová povedala, že záchranná služba vyslala k nehode vozidlo ATEGO, ktoré pojme až osem ľudí, ktorým môže poskytnúť tepelný komfort a zázemie. Podľa hovorkyne stredočeskej záchranky Petry Effenbergerovej stredočeskí záchranári poslali na miesto dve sanitky zo Slaného.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok