Bremová s najlepším časom, Slovenky sa v obráku rozlúčili

TASR SITA
7.3.2016 11:52

Líderka disciplíny Eva-Maria Bremová z Rakúska dosiahla najlepší čas v 1. kole obrovského slalomu, druhej súťaže historického podujatia Svetového pohára v Jasnej.

Slovenkám sa nedarilo, Petra Vlhová ani Barbara Kantorová nepostúpili do 30-ky druhej časti súťaže, ktorá sa v pondelok nahrádzala z veternej soboty. Bremová si vytvorila značný, až 74-sekundový náskok na Švajčiarku Laru Gutovú a vyše sekundový na Talianku Federicu Brignoneovú (+1,11 s). Mierila iba za svojím druhým víťazstvo sezóny, počas ktorej v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne panuje veľká vyrovnanosť.

Sedem pretekov malo päť víťaziek a celkovo sa na pódiách objavilo deväť pretekárok, ktoré vytvorili bodový zhluk. Pred Jasnou vyčnievali iba Bremová a Nemka Viktoria Rebensburgová, tá však prvé kolo pod Chopkom pokazila a tak vedúca pretekárka súťaže si za určitých okolností mohla zabezpečiť sezónny malý glóbus v predstihu finále 20. marca v St. Moritzi.

V Jasnej sa s divákmi veľkej medzinárodnej akcie rozlúčili slovenské lyžiarky. Petra Vlhová s vysokým štartovým číslom 52 dosiahla 39. čas (+4,74 s) a za postupom zaostala 75 stotín. Barbara Kantorová so 61-kou mala 57. čas (+8,56), ale obe zožali ovácie niekokoľkotisícového publika, ktoré aj v menšom počte ako v nedeľu vytvorilo všetkým pretekárkam búrlivú športovú atmosféru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok