Kultová knižná séria Temná veža sa dočká filmového spracovania

SITA
2.3.2016 14:26

Americký herec Matthew McConaughey a jeho anglický kolega Idris Elba si zahrajú v snímke The Dark Tower, ktorá vznikne podľa rovnomennej knižnej série spisovateľa Stephena Kinga, v českom preklade známej ako Temná věž (1982 - 2012).

Kultová knižná séria Temná veža sa dočká filmového spracovania
ČTK

O novinke informoval samotný King, keď prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter odcitoval prvú vetu z prvej knihy The Dark Tower: The Gunslinger pričom v príspevku označil oboch hercov. Štyridsaťtriročný Londýnčan a rodák z Texasu stvárnia hlavné postavy - pištoľníka Rolanda Deschaina, ktorý prenasleduje muža v čiernom menom Randall Flagg.

Správu následne taktiež prostredníctvom Twitteru potvrdili aj samotní herci. "Idris Elba, poď a chyť si ma. Už sa na to teším," napísal 46-ročný McConaughey, na čo Elba reagoval: "McConaughey, máš nového prenasledovateľa".

Projektu sa ujala spoločnosť Sony Pictures Entertainment po tom, ako od neho v roku 2011 odstúpili štúdiá Universal. O réžiu sa postará dánsky filmár Nikolaj Arcel, známy aj vďaka snímkam Muži, ktorí nenávidia ženy (2009), Žena v klietke (2013) či Zabijaci (2014), pre ktoré napísal scenáre. Novinku predbežne plánujú do slovenských kín uviesť 19. januára 2017.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok