Snímka Päťdesiat odtieňov sivej bola označená za najhorší film roka

ČTK
28.2.2016 10:45

Filmovú anticenu Zlatú malinu za najhorší film roka získal film Päťdesiat odtieňov sivej. Porota v Los Angeles ďalej rozhodla, že táto filmová adaptácia úspešného erotického románu má tiež najhorší scenár a najhorší herecký mužský aj ženský výkon v podaní Jamieho Dornana a Dakoty Johnsonovej.

Zlaté maliny sa už po 36-krát rozdávali deň pred udeľovaním hollywoodskych Oscarov. Z ďalších Zlatých malín napríklad anticena pre najhoršieho herca vo vedľajšej úlohe pripadla Eddiemu Redmayneovi za výkon v sci-fi filme Jupiter vychádza. Najhoršou herečkou vo vedľajšej úlohe bola v uplynulom roku podľa účastníkov hlasovania Kaley Cuocová za rolu v snímke Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda.

Ceny za najhoršie snímky a herecké počiny každoročne udeľuje nadácia Golden Raspberry Awards. Tento rok podľa agentúry AP rozhodovalo o anticenách 943 hlasujúcich zo 20 krajín. S nápadom udeľovať filmové anticeny, ktoré by boli akousi protiváhou slávnych Oscarov, prišiel v roku 1980 kalifornský publicista a filmový fanúšik John Wilson.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok