Útočník v Kansase vystrieľal kolegov, vraha polícia zneškodnila

TA3 ČTK
26.2.2016 06:39

Najmenej štyroch mŕtvych a vyše dvadsať zranených si vyžiadalo vyčíňanie strelca v americkom štáte Kansas. Podľa šerifa miestnej polície začal jeden zo zamestnancov miestnej fabriky strieľať z auta na svojich spolupracovníkov.

Najmenej štyroch mŕtvych a viac ako dve desiatky zranených si vyžiadala streľba v meste Hesston v americkom štáte Kansas. Uviedla to miestna polícia. Počet obetí sa ešte upresňuje. Podľa šerifa Waltona jeden zo zamestnancov podniku Excel Industries začal strieľať z auta po svojich spolupracovníkoch a troch alebo štyroch ľudí zabil, neskôr strelca zastrelili vnútri továrne strážcovia zákona.

"Bol to hrozný incident, ktorý sa tu odohral, ​​a veľa ľudí bude smutných, než všetko skončí," povedal na tlačovej konferencii šerif Walton, ktorého krstné meno tlačovej agentúry neuviedli.

Prvú správu o streľbe polícia dostala okolo piatej popoludní miestneho času. Podľa správ z nemocníc je niekoľko ranených vo vážnom stave.

Podnik Excel Industries podľa médií vyrába potreby pre starostlivosť o trávnik. "Zažila som už toho celkom dosť, ale nič nebolo tak desivé," povedala miestnej televízii KSN očitá svedkyňa, ktorá vraj bola len pár krokov od strelca, než utiekla. Svoje meno prezradiť nechcela.

Témy: Polícia Kansas
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok