Slovan prehral s CSKA už po tretíkrát, rozhodli záverečné minúty

SITA TA3
25.2.2016 21:46

Hráči Slovana Bratislava stále čakajú na prvý triumf v play-off Kontinentálnej hokejovej ligy. Po štyroch prehrách vo vyraďovacej časti sezóny 2012/2013 s Dinamom Moskva a dvoch neúspechoch na ľade moskovského CSKA nepochodili "belasí" ani v domácom prostredí a favoritovi podľahli 1:2.

Slovan si neustrážil záver duelu

Je to teda už siedma prehra Slovana vo vyraďovacej fáze. Zverenci trénera Miloša Říhu prehrávajú s CSKA už 0:3 na zápasy, štvrťfinálová séria sa hrá na štyri víťazstvá. Najbližší zápas je na programe na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v sobotu 27. februára o 17.00 h, tím CSKA v prípade triumfu postúpi do 2. kola play-off.

V úvodnej časti mali miernu streleckú prevahu domáci, no skóre sa nemenilo. V druhej tretine hostia výrazne zvýšili kadenciu striel, mali aj dvojminútovú presilovku o dvoch korčuliarov, ale do streleckej listiny sa zapísal iba Marek Viedenský v 33. min. V 56. min sa Moskovčanom podarilo vyrovnať zásluhou Kirilla Petrova. Záver duelu si Slovan neustrážil a 45 sekúnd pred treťou sirénou inkasoval v oslabení z hokejky Stéphana Da Costu.

Slovan Bratislava - CSKA Moskva 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) - stav série: 0:3
Góly: 33. Viedenský (V. Nedorost, L. Kašpar) - 56. K. Petrov (A. Radulov, Kiselevič), 60. S. Da Costa (Kiselevič, A. Radulov)
Vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Boman, Bulanov - Metaľnikov, Sirotkin (všetci Rus.), 10 055 divákov

Zostavy:
Slovan: Brust - Kundrátek, Barker, Ľ. Višňovský, Starosta, Sersen, V, Mihálik, Švarný - L. Kašpar, Viedenský, V. Nedorost - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Miklík, T. Surový, Bartovič - Skalický, Lušňák, L. Nagy
CSKA: Sorokin - Zajcev, Denisov, Sergejev, Panin, Kutuzov, Kiselevič, Naumenkov - A. Radulov, Stoľarov, Platt - Ľubimov, Andronov, Pihlström - Kugryšev, Muršak, Telegin - K. Petrov, S. Da Costa, Mamin - od 41. min Svetlakov

Tlak hostí sa stupňoval

Po trochu opatrnom úvode hrali hostia od 7. min presilovku a počas nej sa usadili v útočnom pásme, no Brust musel riešiť iba jednu vážnu situáciu a s delovkou Denisova si poradil. Na opačnej strane Ľ. Višňovský nahodil puk na Sorokina a brankár CSKA s ním mal veľa práce. Vzápätí nepochodil ani Kašpar, neskôr Brust zneškodnil strelu Muršaka. Slovan sa ubránil aj pri vylúčení L. Nagya a nevyužil početnú výhodu pri treste pre Sergejeva.

V úvode druhej tretiny putovali na trestnú lavicu súčasne T. Surový a Miklík, no hráči CSKA nevyužili drvivý tlak na úvodný gól stretnutia. Dlho sa však piati proti piatim nehralo, pretože dve minúty najprv dostal L. Kašpar a po ňom za nedovolený zákrok v ofenzíve aj hosťujúci A. Radulov. V 31. min príklep Švarného už v rovnovážnom stave "upratal" Sorokin do rohu hracej plochy.

Tlak hostí sa stupňoval a často hrali v útočnom pásme niekoľko desiatok sekúnd, ako by mali presilovku. Brankár Brust však odolával pokusom súpera. Prišla 33. min a ojedinelý útok Slovana: puk sa dostal k voľnému Viedenskému a ten do odkrytej bránky otvoril skóre - 1:0. Pred druhou sirénou ešte pohrozil Kundrátek, no stav sa nemenil.

Ani dobry vykon a vedenie zasluhou Mareka Viedenskeho nestacilo na prvu vyhru v play off. CSKA vyrovnalo v 56. minute, 45 sekund pred koncom rozhodol v presilovke Da Costa. #VerniSlovsmu

Posted by HC SLOVAN Bratislava on 25. február 2016

Neudržali najtesnejší náskok

Tretiu časť začali hostia početnou výhodou, ale Slovan sa urputne bránil a držal si najtesnejší náskok. Presilovku mali aj "belasí" a prezentovali sa nebezpečnými strelami, skóre sa však nezmenilo ani tentoraz. V 52. min nevyužil veľkú šancu Tičar, ktorého koncovku vystihol Sorokin ľavým betónom.

O štyri minúty neskôr sa už začínalo odznova, keďže spomedzi kruhov vystrelil K. Petrov a Brust prvýkrát v zápase kapituloval - 1:1. Tesne pred koncom dostal trest na dve minúty A. Šťastný a v presilovke S. Da Costa rozhodol o ďalšom triumfe CSKA.

Ľubomír Višňovský (obranca Slovana): "Ťažko sa mi hodnotia niektoré situácie, nechcem niečo zlé povedať. Veľmi nás to mrzí, pretože sme bojovali. Súper nás tlačil, no mali sme to udržať. Prvý gól nás zlomil. Potom akoby sme si neverili. Stále máme jeden zápas pred sebou a dúfame, že nebude posledný."

Pavol Skalický (útočník Slovana): "Veľká škoda dnešného duelu, pretože sme boli hráčom CSKA viac ako vyrovnaný súper. Ešte máme pred sebou jeden domáci duel, chceme sa riadne pripraviť na sobotu a zvíťaziť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok