Z obchodov sťahujú tyčinky Mars, Snickers a Milky Way. Zavinil to plast

TASR
23.2.2016 17:16

Americký veľkovýrobca cukroviniek Mars varuje svojich zákazníkov pred konzumáciou sladkostí značiek Mars, Snickers, Milky Way a Celebrations. Ako spoločnosť oznámila, v jednom produkte sa našli kúsky plastu a nie je možné vylúčiť riziko udusenia. Mars sa preto rozhodol dobrovoľne stiahnuť cukrovinky z predaja.

Z obchodov sťahujú tyčinky Mars, Snickers a Milky Way. Zavinil to plast
ČTK

Veľký kus plastu

Akcia sa týka produktov s dátumom spotreby do 19. júna 2016 až 8. januára 2017. Podľa hovorcu výrobcu cukrovinky boli vyrobené od začiatku januára do začiatku februára. Ostatné cukrovinky, ako M&M, Balisto alebo Twix sú bez rizika.

Istá nemecká spotrebiteľka sa sťažovala, že v čokoládovej tyčinke našla asi pol centimetra veľký kus plastu. Mars sa vzápätí rozhodol, že sladkosti stiahne z obchodov. "Mali sme obavy z možného rizika zadusenia," povedal hovorca Marsu. Opatrenie sa týka 55 krajín.

Výpadok stránky

Mars úmyselne zvolil veľké časové rozpätie výroby, aby zabezpečil, že stiahne z regálov všetky produkty, ktorých sa toto riziko môže dotknúť. Spoločnosť zatiaľ nepozná počet rizikových produktov a v súčasnosti prešetruje, akým spôsobom sa plast do tyčinky dostal.

Spotrebitelia, ktorí kúpili rizikové produkty, môžu použiť kontaktný formulár na internetovej stránke www.mars.de. Na druhej strane však agentúra DPA upozornila, že nával ustarostených zákazníkov spôsobil niekoľkohodinový výpadok stránky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok